dilluns, 12 de setembre del 2016

Més per Menorca felicita la conselleria de Ruth Mateu per a la creació de l’Oficina de lluita contra la corrupció

A finals de setembre es posa en marxa la Ponència parlamentària del Projecte de Llei que l’ha de regular. Aquest era un dels punts dels Acords del Canvi

Ruth Mateu, la consellera de Transparència Cultura i Esports

El Projecte de Llei de l’Oficina de lluita contra la corrupció comença els seus tràmits, aquest mes de setembre, per fer-se una realitat. En aquest sentit Més per Menorca considera la seua posada en marxa una iniciativa molt positiva per lluitar contra la corrupció, que a les Illes Balears ha estat ben notable els darrers anys.

És per açò, i en primer lloc, que la formació menorquinista vol felicitar la conselleria de Transparència, Cultura i Esports, que dirigeix la consellera Ruth Mateu, per acomplir amb un dels compromisos dels Acords pel Canvi, que configurar el pacte de govern d’aquesta legislatura i del qual Més per Menorca és també signatari. Alhora, també cal valorar molt positivament les esmenes presentades pel PP, PI i C'S perquè estan fetes des d'una posició constructiva i amb la voluntat que l'Oficina sigui un instrument no partidista i sí al servei de tola la comunitat.

En segon lloc, Més per Menorca ha presentat diverses esmenes al projecte de text per millorar el seu contingut i precisar algunes qüestions. Una fa referència a la funcionalitat de l’esmentada Oficina. Així, per a la formació ecosoberanista té especial rellevància aquesta esmena d'addició, no només per garantir que la ubicació de l'Oficina sigui l'adient i pugui complir amb els principis generals de la Llei -de neutralitat i confidencialitat, entre d'altres-, sinó també perquè l'Oficina, sigui quina sigui la seva ubicació, pugui garantir la seva actuació a les quatre illes. En aquest sentit es proposa no només que es regulin les denúncies de forma no presencial, sinó també com i on es farà la col·laboració entre el denunciant i l'Oficina, una vegada la denúncia hagi estat admesa a tràmit, en el cas que el denunciant residesqui fora de l'illa on està ubicada la seu de l'ens anticorrupció.

Les esmenes d’addició que presenta Més per Menorca diuen textualment:

Article 7 punt 1.

«Bis 1. La ubicació de la seu de l'Oficina de Lluita contra la Corrupció de les Illes Balears possibilitarà l’acompliment dels principis de neutralitat i confidencialitat que inspiren aquesta llei.» 

«Bis 2. El reglament de funcionament i règim intern de l'Oficina de Lluita contra la Corrupció de les Illes Balears haurà de garantir que tots els ciutadans de les Illes Balears, independentment de la illa de residència, puguin presentar denúncies i col·laborar amb l'Oficina, d'acord amb els principis de descentralització i desconcentració, física o virtual, prevists en l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears.

En aquest sentit, s'haurà de preveure la regulació de les denúncies a través de sistemes no presencials. El reglament també haurà de preveure com i on es farà la col·laboració entre el denunciant i l'Oficina, una vegada la denúncia hagi estat admesa a tràmit, quan el denunciant resideixi fora de l'illa on està ubicada la seu de l'ens anticorrupció.» 

Manel Martí, portaveu del Grup Parlamentari Més per Menorca afirma que es fa molt necessari regular una xacra que ha costat molt doblers als ciutadans que podrien ser destinats a altres necessitats socials. "La corrupció costa a les Illes 1200 milions d'euros cada any, que han de servir per dinamitzar l'economia i generar benestar." Indica.

La voluntat, per altra banda, de poder donar en aquest sentit un tomb irrenunciable en la forma d’entendre la política i la seva activitat de servei públic. "La creació de l'Oficina anticorrupció ha de suposar un canvi radical en la història democràtica de les Illes, i ha de permetre que els ciutadans recuperin la confiança en les institucions i els responsables públics", diu el portaveu menorquinista.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada