dilluns, 12 de setembre del 2016

Més per Menorca denuncia la manca de sensibilitat del Ministeri de Foment vers el repartiment postal domiciliat a les urbanitzacions

El portaveu Manel Martí l’acusa d’incomplir la normativa europea i d’abusar del terme excepcionalitat  per no restituir el porta a porta






El Ministeri de Foment ignora absolutament el fet que no siguin casos excepcionals i per tant no pensa actuar per restablir el servei postal domiciliat, però així i tot es compromet a tenir en compte en la revisió de la normativa de desenvolupament de la Llei postal. De moment, el ministeri de Foment no pensa actuar per restituir els servei postal porta a porta als nuclis urbans dels municipis.

La Proposició No de Llei presentada per MÉS per Menorca i aprovada per unanimitat, apostava per la derogació de l’article 37 del Reial Decret 503/2007, atès que les condicions reguladores que preveu no s’ajusten a l’excepcionalitat ni garanteixen les condicions de qualitat exigides per les directives europees 1997/67/CE, 2002/39/CE i 2008/6/CE. Aquesta opció el Ministeri la rebutja en el seu escrit de resposta.

En cas que aquestes consideracions fossin assumides, la majoria de nuclis afectats actualment quedarien exclosos de la consideració d'"entorns especials" i es podria recuperar el servei postal porta a porta. Així de clar ho diu la resposta ministerial a la petició unànime feta pel Parlament del les Illes Balears.

És per açò que els menorquinistes “denunciam la manca de sensibilitat de Foment vers una situació que afecta a milers de famílies, i a municipis amb el 20% de població afectada”, segons apunta Nel Martí. Tanmateix, Ministeri es compromet a tenir en compte els criteris aprovats pel Parlament en la nova revisió de la normativa, fet que podria obrir la porta a la recuperació del servei postal domiciliat.

Amb tot, i segons proposava la iniciativa, en cas que no es derogui l’article 37 del Reial Decret 503/2007, el Parlament de les Illes Balears instàs el Govern de l’Estat a modificar el Reglament de Prestació dels Serveis Postals, aprovat mitjançant Reial Decret 1829/1999, per tal de flexibilitzar els criteris dels anomenats “entorns especials” aplicables a les urbanitzacions, que preveuen que l’entrega d’enviaments postals ordinaris es pugui fer mitjançant bústies pluridomiciliàries."

Aquesta flexibilitat hauria d'incloure, a parer dels menorquinistes, com a mínim:

-    - Modificar el condicionant primer, passant de 25 a 15 el nombre d’habitants censats per hectàrea.
-   - Modificar el condicionant segon, passant de 10 a 5 el nombre d’habitatges o locals per hectàrea;
-   - El volum d’enviaments ordinaris en l’entorn no passi dels 5 enviaments setmanals de mitjana per domicili durant el mes amb major nombre d’enviaments ordinaris a la zona objecte d’estudi.

MÉS per Menorca denuncia la insensibilitat de Foment vers la realitat de les Illes amb centenars de nuclis urbans on hi resideixen ciutadans tot l'any, i des de l'aplicació del Reglament Postal han deixat de rebre correspondència al domicili. En aquest sentit MÉS per Menorca segueix apostant per la derogació de l'article 37. Tot i això, els menorquinistes valoren positivament la possibilitat que en la revisió es tenguin en compte criteris més flexibles, com els aprovats pel Parlament. "Si fos així s'obriria la possibilitat a restablir el servei postal a cada casa", diu Nel Martí, portaveu de MÉS per Menorca.




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada