dijous, 6 d’octubre del 2016

La Comissió d’Economia del Parlament aprova una PNL en contra dels tractats de lliure comerç dels TTIP, CETA i TISA

La iniciativa presentada per  Més per Mallorca, Més per Menorca, Podem i Gent per Formentera ha estat aprovada també amb els vots del PSIB i en contra els del PP i C’s




  La Comissió d’Economia del Parlament de les Illes Balears ha debatut una Proposició No de Llei de rebuig al TTIP (Tractat de Lliure Comerç i Inversions)  i altres tractats similars com el CETA i el TISA. Són acords comercials entre els Estats Units i Europa (que representa un terç del comerç mundial) que es duen en secret entre les elits polítiques i empresarials del món. El pacte pretén deixar al marge la ciutadania i situa el control comercial i econòmic fora de les institucions democràtiques.

  Al final de la Comissió, la PNL, presentada per Més per Mallorca, Més per Menorca, Podem i Gent per Formentera, ha estat a provada per 7 vots a favor (els de Més (Menorca i Mallorca, i els del PSIB; i 4 en contra, els del PP, C’s-Grup Mixt. El representant del PI no ha assistit a la comissió.

  En el transcurs del debat el PSIB ha presentat algunes esmenes a la PNL que han estat rebutjades per les tres forces signants de la proposta. Tanmateix, els socialistes han votat a favor de la iniciativa. D’aquesta manera, la Comissió d’Economia avança que la Proposició No de Llei que rebutja els tractats secrets sobre comerç serà aprovada pel Parlament de les Illes Balears.

  El passat mes de febrer ja es va aprovar una altra PNL refusant aquest tractat, però les revelacions del contingut de l’acord que actualment s’està negociant entre la UE i els Estats Units —fet públic en part gràcies a l'ONG Greenpeace— han empès a aquests grups a demanar una manifestació clara i contundent per part del Parlament i altres institucions en la seva defensa dels drets i interessos de la ciutadania de les Illes, en matèria de salut, ocupació, agricultura, cultura, comerç, medi ambient i contractació pública.

  Per part de Més per Menorca, hi han treballat en la iniciativa Patrícia Font, que ha signat la PNL, i Josep Castells, que l'ha defensada a la Comissió d’Economia.

  Amb aquests tractats de lliure comerç la societat de les Balears i de la resta s’ hi juga molt, per açò és important que totes les institucions d’aquest país, es posicionin clarament contra un atemptat perpetrat a la sobirania dels països.




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada