dimarts, 7 de març del 2017

Impuls a la creació cultural des del Consell a través de set línies de suport a la difusió i promoció artístiques

Es tracta d’ajudes a entitats culturals, a la música, al teatre, a l’edició en català, als autors literaris i a les arts audiovisuals




 El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca desplega una ample programa de suport a les diferents disciplines culturals de l’illa. Una aposta clara per millorar les ajudes a les entitats, però també per incentivar la creativitat i la seva difusió, la mobilitat, la producció i els desplaçaments dels projectes engegats per autors i entitats.

 Tot el pla de suport a la Cultura per a 2017 compta amb un total de 285.000 euros, el que representa un increment respecte l’any anterior del 32%. Destacar també que l’impuls a la Cultura des de l’arribada del Govern de Canvi ve sent significativa. Aquest mateix programa cultural de 2017 representa un 58% més del que es destinava ara fa dos anys, en el darrer exercici de l’anterior govern insular.

 Així, el pla de suport a la Cultura de Menorca compta amb set línies d’actuació encaminades al suport dels projectes d’entitat i autors: 
1) Convocatòria d’ajuts a les entitats culturals, amb 165.000 euros.  
2) Menorca Música i Teatre; amb 50.000 euros.
3) Suport genèric a  l’edició en català;  amb 12.000 euros.
4) Pla de Suport als autors literaris de Menorca (Pla SALM); amb 20.000 euros (12.000 als ‘Plces de lectura’ i 8.000 al Circuït d’escriptors)
5) Pla de Foment a les Arts escèniques;  amb 18.000 euros.
6) Suport a la creació en arts visuals; amb 10.000 euros.
7) Suporta la producció audiovisual; amb 10.000 euros.

De totes aquestes línies de suport, cal destacar les tres darrers, que signifiquen una novetat, per mor de l’augment de creativitat constatat en aquests sectors productius i que ara disposen una dotació del Consell de 38.000 euros

Miquel Àngel maria, conseller de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell de Menorca


  Per altra banda, cal també tenir en compte les línies d’ajudes i suport a l’activitat cultural que ofereix ILLENC, l’Institut de la Llengua i Cultura Catalanes. Es tracta d’un organisme que depèn del Govern de les Illes Balears dedicat al foment de la llengua i la cultura de les Balears, en totes les facetes i disciplines artístiques, literàries i creatives.

Més per Menorca, per la Cultura


  Amb el Pla Cultural de 2017, el Consell de Menorca, el departament que dirigeix el conseller Miquel Àngel Maria i la formació a la que pertany mostren la voluntat de reactivació dels àmbits de la Cultura, tan esmorteïts amb l’anterior govern del PP. Durant els dos darrers exercicis les polítiques per la dinamització i recuperació de diferents aspectes socioculturals són un realitat. Als programes per revifar la cura i la investigació en el patrimoni històric de l’illa també s’hi afig ara una aposta decidida per totes aquelles disciplines relacionades amb les arts plàstiques, artístiques, escèniques, audiovisuals i literàries, entre d’altres, sense cap altra intenció de tornar a incentivar la producció i creativitat del teixit cultural menorquí, ja sigui als seus autors i creadors com a les entitats i empreses que desenvolupen les activitats.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada