dimarts, 7 de març del 2017

El Govern espanyol i la Mesa del Congrés neguen la tramitació legislativa per a la tarifa màxima de 30€

Més per Menorca i Més per Mallorca expressen la seva indignació pel rebuig del PP i Ciudadanos. Nel Martí afirma que “l’Estat ha tirat el Parlament balear com un clínex”

Bel Busquets de Més per Mallorca i Nel Martí de Més per Menorca

  MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca critiquen durament la decisió de la Mesa del Congrés de no admetre a tràmit la Proposició de Llei de modificació del Règim Especial de Balears (REB), que inclou la tarifa màxima de 30 euros en els vols entre illes, a més d’altres mesures per pal·liar els costos de la insularitat. La decisió s’ha pres després que el Ministeri de Foment exposés el seu rebuig a la mesura. Una negativa que ha vingut motivada amb l’excusa que costaria doblers, obviant la importància d’aquesta inversió per als ciutadans de les Illes Balears. PP i Ciudadanos no han tingut tampoc gens en compte que aquesta iniciativa s’havia elevat al Congrés després d’un procés llarg i complex, primer de la societat, especialment a Menorca, i després a les institucions, assolint la unanimitat primer al Consell de Menorca i després al Parlament.

  Des del Ministeri de la Presidència i per a les Administracions Territorials, es va emetre un informe econòmic el passat 2 de març al·legant els costos i els motius pressupostaris que significaria assumir la modificació del REB a les Illes. D’aquí que la conclusió final de l’escrit del Gobierno digui textualment: “De acuerdo con els criterio incluido en el citado informe, la aprobación de esta Preposición de Ley supondria un aumento de los créditos presupuestarios, por lo que el Gobieno no presta su conformidad para su tamitación en virtud de lo dispuesto en el apartado sexto del artículo 134 de la Constitución”.
La negativa de l’Executiu i el consentiment donat a l’informe per part de la Mesa del Congrés (amb els vot del PP i C’s) han decebut i indignat als portaveus de Més per Menorca i Mallorca.

  En paraules del portaveu menorquinista, Nel Martí, “l’Estat ha tirat el Parlament de les Illes Balears com si fos un clínex. Com a menorquí, hom se sent decebut, se sent enganyat, se sent traït. Partits que aquí donen suport a aquesta iniciativa que impulsava MÉS per Menorca, a Madrid, una altra vegada, han acotat cap i han votat en contra dels nostres interessos.”

 MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca denuncien que aquesta història es repeteix constantment. “Amb el que ha passat avui, es constata el poc pes que tenen els diputats del Partit Popular de les Illes Balears a Madrid”, ha assenyalat la portaveu de MÉS per Mallorca, Bel Busquets. En aquest mateix sentit, Martí demana responsabilitats a tots aquells que no han fet tot el que havien de fer perquè aquesta proposta tirés endavant. “M’estic referint al Partit Popular, a la senadora del Partit Popular per Menorca, i als diputats que van comprometre el seu vot amb aquesta proposta i en canvi no han estat capaços de convèncer els seus companys de partit a Madrid perquè li donessin suport.”


 Totes dues formacions continuaran lluitant per aquest objectiu. Alhora lamenten que aquesta proposta, que tenia el suport de la societat civil, del Consell i dels ajuntaments, i amb un increment de cost ínfim de 3-5 milions d’euros, una vegada arriba a Madrid rebi aquesta negativa tan injusta i injustificada.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada