dilluns, 24 d’abril del 2017

Nel Martí demana a la presidenta Armengol quan estaran enllestides les 20 places per a malalts de Son Espases

Més per Menorca advoca per mantenir l’actual model de Can Granada, els pisos i les noves places a l’hospital de referència, sense renunciar a un futur hostatge a Son Dureta



  Nel Martí, portaveu del Grup parlamentari de Més per Menorca al Parlament, realitzarà una pregunta a la presidenta del Govern, Francina Armengol, sobre la situació de les obres de les 20 places de son Espases que han d’acollir a malalts i familiars desplaçats a Palma per mor de tractament mèdics.

 La previsió en la posada en marxa d’aquest espai residencial per a pacients de les illes menors era per al proper més de juny. Tanmateix s’hi preveuen retards en l’obertura per mor de l’endarreriment en l’atorgament de les llicències d’obres. Un fet que preocupa a la coalició menorquinista.

 La millora quant a l’atenció als pacients i familiars que s’han de desplaçar a l’hospital de referència de Son Espases és un dels compromisos electorals de Més per Menorca, tant pel que fa a la ciutadania menorquina com a la resta d’illes menors, ja que convé recordar que Son Espases és l’hospital de tots els balears, també de Menorca, Eivissa i Formentera.

 Amb tot, des de Més per Menorca es reconeix la feina feta en molts aspectes i els avenços aconseguits de cara a l’atenció mèdica:

1.     - En reduir desplaçaments:
-       S’ha incrementat el nombre d’especialistes que es desplacen a Menorca.
-       S’està construint el búnker per a posar en marxa la radioteràpia a Menorca.
2.     - En ampliar a 24 hores el servei d’avioneta-ambulància.
3.    -  En  actualitzar l’IPC de les dietes als malalts i familiars, tot i que segueix sent molt baixa.
4.   - I en eliminar el copagament i pagament anticipat a Can Granada, alhora que duplicant el nombre de places.

 Però també s’ha fet una gran passa en definir quin model residencial i d’hostatge es vol oferir als malalts i familiars desplaçats a Palma. Des de Més per Menorca s’ha defensat que aquest model havia de ser diversificat, accessible i de col·laboració.

Diversificat, perquè hi ha malalts i familiars que han d’estar a prop del centre hospitalari, i d’altres que necessiten distància;

Accessible, perquè el pacient i familiar no hagin d’anticipar recursos per accedir a Son Espases.

Col·laborador, perquè s’ha de fer amb diàleg i col·laboració amb les entitats de malalts.

Per tot açò apostam per un model composat per tres elements:

1.-Can Granada (23 places); 
2.- Els pisos pactats a mb les entitats; 
3.- L’Hostatge de Son Espases (20 places, ampliables).

 Tot açò sense renunciar a una reserva d’espai a Son Dureta, en previsió d’unes noves necessitats de futur, vist que altres recursos, com l’hotel, ja no és una oferta possible. Així, previsiblement, s’haurà de decidir si es vol mantenir un concert amb una residència privada o bé es vol afrontar la qüestió des d’una gestió pública.


 Davant els fets i procediments, Nel Martí demana a la presidenta del Govern, quan estarà finalitzada l’obra i s’obriran al públic les 20 places de Son Espases? I davant el probable retard en l’obertura, també es demana quina és la previsió del Govern en aquest sentit?



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada