diumenge, 29 de novembre del 2015

Suport del Govern a la promoció turistica de, i des de, Menorca

MÉS per Menorca aposta per un turisme diferenciat i amb valor afegit


L'aportació de l'ATB a Menorca passa de 48.000 euros a 300.000 euros


El Govern també dóna suport a Menorca Talaiòtica

MÉS per Menorca, PSIB, Podem, MÉS per Mallorca i Gent per Formentera han presentat 6 propostes en forma d'esmena perquè el Govern de les Illes Balears doni suport a les iniciatives del Consell de Menorca en matèria econòmica i turística. Les esmenes són una resposta a la iniciativa del PP sobre el turisme diferenciat a Menorca, que es debatrà dimarts dia 1 de desembre en plenari al Parlament de les Illes Balears.

Les quatre primeres tenen a veure amb la insularitat, la connectivitat aèria i les inversions de l'Estat. En l'esmena cinc MÉS per Menorca i la resta de grups que donen suport al Govern, demanen al Govern que treballi per fer efectiu el traspàs de la competència de promoció turística a Menorca, amb dotació econòmica suficient. I finalment, demanen també que mentre la transferència no sigui efectiva, la promoció conjunta de l'ATB es faci a partir dels criteris i productes que impulsa cada consell insular.

Per al diputat de MÉS per Menorca Nel Martí els compromisos de l'Acord de Governabilitat i la tasca del Govern van en el sentit exposat: transferència de la promoció turística, Llei de Reserva de Biosfera, suport a Menorca Talaiòtica (fins a 100.000 euros en el pressupost del 2016), gestió conjunta a través dels consells i els sectors de les accions de l'ATB, etc., i un canvi substancial en el conveni Govern-Consell de Menorca per a la promoció directa des de Menorca. Efectivament, les aportacions dels anys 2014 o 2015 del conveni entre l'ATB i el Consell de Menorca va ser de 48.000 euros, en canvi per al 2016 l'aportació serà de 300.000 euros. L'increment de l'aportació a Menorca per a la seva promoció directa s'haurà multiplicat per 6. "En 4 mesos hem multiplicat per 6 el que va fer Bauzá en 4 anys per la promoció turística de Menorca i des de Menorca"


ESMENES DE SUBSTITUCIÓ AL PUNT 1

1. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a impulsar i defensar davant les Corts Generals i el Govern de l’Estat una llei que reguli un nou règim especial de les Illes Balears i que reconegui el dret específic i diferencial de la seva realitat pluriinsular, amb mesures que responguin i compensin les necessitats en transport, tecnologia, energia, medi ambient i turisme, entre d’altres.
2. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de l’Estat a substituir l’actual model de bonificació per residència en el transport aeri entre illes per una tarifa màxima universal de 30 euros.
3. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a reclamar davant l’Estat l’aportació en concepte d’inversions prevista en la Disposició transitòria novena, corresponent als anys 2011, 2012, 2013 i 2014.
4. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a què els recursos recaptats a través de l’impost d’estàncies turístiques es destinin, d’acord amb els consells insulars, a accions i projectes a favor del paisatge i el medi ambient, de la tecnologia i la innovació, de la potenciació de les energies renovables,  la recuperació i rehabilitació del patrimoni històric i cultural, entre d’altres.

ESMENA DE SUBSTITUCIÓ AL PUNT 2

5. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a fer efectiva dins aquesta legislatura la transferència de la competència en promoció turística a tots els consells insulars i, mentrestant, a consensuar amb aquests i els principals agents econòmics i socials, en els òrgans participats dedicats a la planificació i gestió de la promoció turística (com ara l'ATB), les línies d'actuació especifiques per a cada illa que no té les competències transferides tot atenent a les singularitats, especificitats i productes turístics que prioritzi cadascuna d’elles.

ESMENA DESUBSTITUCIÓ AL PUNT 3

6. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a continuar decidint les accions promocionals de cada illa sense les competències transferides (Mallorca, Menorca i Formentera) juntament amb cada illa, fent partícips els consells insulars, els sectors implicats i la societat civil en general. Tot això mentre no es faci efectiva la transferència de la competència de promoció turística a la resta d’illes.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada