dimecres, 24 d’agost del 2016

Més per Menorca demana a l’Estat que arxivi el projecte MedSalt-2, de prospeccions petrolieres a la Mediterrània

La coalició felicita Aliança Mar Blava per aconseguir que la tramitació d’aquest projecte es faci per la via ordinària i s'hagi d'informar sobre l'impacte



  Més per Menorca sol·licita al Govern de l’Estat que complesqui amb l’acord unànime del Parlament de les Illes Balears en la que va manifestar la voluntat perquè s’arxivàs el projecte MedSalt-2 de prospeccions petrolieres a la mediterrània.

Per als menorquinistes l’avaluació d’impacte ambiental posarà de manifest el que el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Media Ambient ja reconeix: que és previsible que el projecte MedSalt-2 produesqui impactes adversos significatius en el medi ambient.
En aquest sentit, Més per Menorca consideraria més adequat arxivar de forma directe i definitiva les prospeccions petrolieres del projecte MedSalt-2 i donar compliment així a la voluntat unànime del Parlament de les Illes Balears.

  El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat ja la Resolució de la Secretaria d'Estat de Medi Ambient per la qual es formula el requeriment d’informe d'impacte ambiental pel procediment ordinari del projecte MedSalt-2 de sondejos acústics amb la perillosa tècnica de canons de aire comprimit d'alta pressió (airguns), promogut per l'INOGS a l'àrea marina compresa entre les illes d'Eivissa i Mallorca i al sud-est d'Eivissa i Formentera, previst en aigües entre 100 mi 2.800 m de profunditat.

  Val la pena recordar que tant el INOGS com la Direcció General de Relacions Econòmiques Internacionals del Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació (l'òrgan substantiu) pretenien sotmetre el projecte només al procediment d'avaluació d'impacte ambiental (EIA) simplificat, un tràmit molt més curt que el promotor tracta d' solucionar aportant un simple informe preliminar i en el qual s'efectuen una sèrie molt limitada de consultes ambientals prèvies a administracions i algunes entitats interessades (com va ser el cas de l'Aliança Mar Blava).

  En la seva resposta a les consultes ambientals prèvies, l'Aliança Mar Blava va sol·licitar al Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), l'arxiu directe i definitiu del projecte MedSalt-2, ja que la realització d'aquest projecte d'adquisició sísmica causaria impactes molt negatius al medi ambient (així com econòmics a la pesca) i les mesures correctores proposades pel promotor no serviran per evitar aquests impactes. El promotor i el Ministeri d'Afers Exteriors pretenien tramitar el projecte pel procediment simplificat, sense estudi d'impacte ambiental i sense informació pública. I en aquest sentit, Aliança Mar Blava va demanar que es complís amb la tramitació ambiental ordinària, per posar de manifest així les greus repercussions.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada