dissabte, 18 de març del 2017

Més proves de la irregular gestió del PP amb el projecte i execució del tram de la carretera general Maó-Alaior


Més per Menorca lamenta els continuats despropòsits comesos per l’anterior Govern, el qual va gestionar les obres sense rigor ni formalitat




 La Sindicatura de Comptes confirma que el projecte del tram de Maó-Alaior de la carretera general iniciat l’any 2014 comptava amb irregularitats. Les obres que va impulsar el Partit Popular tenien una significativa oposició per part de molts sectors de la societat civil, a més dels llavors partits de l’oposició. El PP va ignorar les protestes i les advertències d’una inversió desproporcionada que incloïa execucions d’obra innecessàries i va seguir construint un projecte plegat de dubtes i d’estranys tràmits que posaren en evidència que les coses no es feien amb el màxim rigor i transparència.

 La ineficiència, les paralitzacions de les obres, les reclamacions feta per la UTE o el retard en l’execució prevista, ja donaven a entendre que el projecte i la seva gestió no és van fer bé. Produïa dubtes i inseguretat i els fets es van començar a constatar una volta l’actual equip del Govern insular va poder revisar tota la documentació. Les anomalies i irregularitats descobertes van ser notícia constant.

 Ara, la Sindicatura de Comptes ratifica les imprudències comeses, com la que descriu que“la tramitació d’urgència de l’expedient de contractació de les obres no estava justificada, ni tampoc la recomanació de la reducció del termini d’execució”. Segueixen, de l’informe de la Sindicatura, tot un seguit d’incorreccions en l’adjudicació del projecte que demostren les presses i interès del Govern del PP per iniciar les obres, tot i les recomanacions i informes jurídics, del consell i del Govern balear, que qüestionaven diversos trams i actuacions de les obres.

Tanmateix, el súmmum dels despropòsits del PP en la gestió de les obres va ser comprometre quasi 200.000 euros més de despeses que no figuraven ni al contracte ni al projecte. O sigui, el govern del PP va acordar una despesa afegida de 191.000 euros que demostra la poca transparència, a part d’una greu irregularitat, en la gestió i execució d’una obra pública milionària. Per a la rescissió del contracte del projecte Maó-Alaior, l’actual govern insular hagué d’assumir aquesta despesa contreta opacament per l’anterior equip de Govern. Per tant era una càrrega afegida que s’havia de reconèixer per part del Consell per procedir a la resolució del contracte. Amb tot, allò més rocambolesc és que el Grup Popular al Consell quan es va haver d’aprovar aquesta despesa, ara fa un any, va votar en contra.

 Més per Menorca lamenta que el projecte que va impulsar el Partit Popular hagi estat una pèrdua de temps, de doblers i d’afectació del territori per la manca de rigor i formalitat que s’hauria d’esperar per part de qui representa la ciutadania en l’acció pública. No va ser així i els diferents organismes, de cada vegada més, avalen el despropòsit comès pel PP i les presses amb què va voler engegar un projecte que, si algun interès tenia per a qualcú, no era, certament, per al del conjunt del menorquins. 



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada