dijous, 30 d’octubre del 2014

Feim una passa endavant

El proper 8 de novembre es fa una passa endavant en la construcció de MÉS PER MENORCA

MÉS PER MENORCA ja és una realitat: neix de la confluència en un moviment menorquinista, ecologista i d’esquerres de persones independents i partits, i que des del principi assumeix ,que  resta oberta a noves incorporacions i/o a confluir amb altres moviments i projectes que s’estan engegant a Menorca sempre respectant els processos i els tempos de cadascú. Perquè, lluny de creure que l’única opció és la nostra, volem sumar-nos, sempre que sigui possible a  totes aquelles persones i col·lectius que defensen i creuen en una Menorca d'esquerres, social, democràtica i verda. Suma  sensibilitats que tenen de nexe comú Menorca amb l’objectiu de fer confluir política ciutadana com institucional, a través de la participació i de noves maneres de gestió pública.

Des de MÉS PER MENORCA estem encantats de la bona acollida del Manifest i del ritme d’adhesions al mateix, encara que som conscients que  és una responsabilitat molt gran tenir el suport d’aquestes persones en un moment social i polític històric tant important.

Avui, estam davant un moment històric i polític molt important. Avui, podem contribuir a transformar la vida política de Menorca, i també de les Illes, juntament amb moltes altres persones i moviments, per aconseguir una societat més participativa, democràtica, transparent, justa i lliure. Perquè, sens dubte, un futur millor és a les nostres mans. És per açò que en aquesta primera assemblea de  MÉS PER MENORCA, el naixement,  que es durà a terme aquest proper dissabte, dia 8 de novembre, a partir de les 16,30h, es farà un passa fonamental per definir, entre tots, la línia política i l’estructura organitzativa bàsica per fer front als reptes que tenim. Es posaran, entre tots, els fonaments d’aquest moviment. El trajecte no haurà fet més que començar i necessitam ser molts per arribar a bon port.

En aquests darrers temps estam davant una dicotomia entre el desencís, la indignació i el cansament de la política partidista tradicional i la il·lusió per noves formes de participació. Cada vegada hi ha més gent desil·lusionada i indignada que ha dit prou a una forma de governar en què no s’escolta la veu dels ciutadans i sí la dels grans lobbys empresarials; en què la corrupció assoleix dimensions indecents mentre els ciutadans veuen retallats els seus serveis més bàsics.

D’altra banda, cal recordar, que el passat 18 de juliol del 2014 es feia públic la feina que des d’un temps ençà s’havia començat a fer  a Menorca, a poc a poc i sense grans ecos mediàtics, moviment polític anomenat MÉS PER MENORCA, a partir de l’ebullició d’una part del moviment ciutadà per recuperar el protagonisme de la política local i insular al servei de les persones, i no dels interessos econòmics particulars i la corrupció, i que demandava fer canvis profunds. El moment polític i històric que vivim reclamava una passa més, una suma d’energies i voluntats per afrontar la incertesa i canvis de models en la nostra societat i reclama un moviment que  vagi més enllà de les sigles de partits polítics. I aquest fet, va ser l’embrió del moviment polític anomenat MÉS PER MENORCA. Un moviment que assumia dues premisses bàsiques: per un costat, que l'acció i transformació des de baix són imprescindibles i efectives per al canvi; i, per altre, que la negligència i incompetència dels poders públics, davant la urgència democràtica, social i ecològica requereixen també de l’acció política i la presència en política com una de les vies de transformació (també de l’actual model  polític i democràtic). Un moviment que té com a nexe comú Menorca des d’una òptica menorquinista per fer possible que puguem decidir, des de la nostra illa, sobre qüestions vitals que afecten el territori i la nostra gent.

Aquell mateix 18 de juliol feim públic el manifest “Un futur millor és a les nostres mans” amb el qual es defineixen els trets principals del moviment MÉS PER MENORCA i els seus objectius. Avui, 5 mesos després, estem molt il·lusionats i animats després de veure la resposta que ha tingut i el nivell d’adhesions de persones, moltes d’elles independents que en altres moments no havien fet la passa i/o que avui ja s’han cansat i han dit prou. Avui, més de 250 persones ja han signat aquest manifest compromesos amb Menorca i preocupats pel perill d'involució en matèria territorial, social, sanitària, cultural, lingüística, educativa i econòmica.

6 de novembre de 2014

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada