dissabte, 27 de desembre del 2014

Candidats a cap de llista


Maite Salord i Nel Martí s’han presentat a les primàries de MÉS PER MENORCA per encapçalar la candidatura al Consell Insular de Menorca i al Parlament de les Illes Balears respectivament

Avui, amb la validació de les candidatures que concorren a les primàries obertes de Més per Menorca per encapçalar les llistes electorals al Consell de Menorca i al Parlament de les Illes Balears, s’ha fet una passa MÉS en la consolidació d’aquest Moviment Menorquinista, que es va començar a gestar ja fa gairebé 2 anys, i que serà una alternativa que cerca sumar aquelles persones i tots els col·lectius que defensen i creuen en una Menorca d’esquerres, social, democràtica i verda.

Volem ser una peça més, però una peça important, en el canvi de govern de Menorca i de les Illes Balears en el 2015. Consideram que  podem contribuir a transformar la vida política de Menorca, i també de les Illes, juntament amb moltes altres persones i moviments, per aconseguir una societat més participativa, democràtica, transparent, justa i lliure. I com a moviment dinàmic i flexible que som, restam oberts a noves incorporacions i/o a confluir amb altres moviments i projectes menorquinistes per sumar-nos a totes aquelles persones i col·lectius menorquinistes que creuen en una Menorca d'esquerres, social, democràtica i verda. Sens dubte, un futur millor és a les nostres mans.

El passat 6 de desembre l’assemblea de Més per Menorca va aprovar per unanimitat l’elecció dels candidats al Consell Insular de Menorca i al Parlament de les Illes Balears a través d’un procés de primàries obertes a la ciutadania i que va aprovar, per 26 vots a favor, 3 abstencions i 2 en contra, que aquestes es celebressin en dues fases:

a) Una primera fase per a l’elecció de la persona que encapçalarà la candidatura al Consell i al Parlament.

b) Una segona fase, amb posterioritat a la primera i passat un termini de temps no inferior a un mes, la resta de la candidatura al Consell i al Parlament.

El passat dimarts 23 de desembre acabava el termini perquè qualsevol adherit o adherida major d’edat (o que serà major d’edat en el moment de les eleccions), que compleixi el reglament i els requisits legals per anar a una llista electoral, amb 15 avals d’adherits, acceptant l’ideari i les bases de funcionament i es comprometés a signar el codi ètic de càrrec públic a Més per Menorca, podia presentar la seva candidatura per participar al procés de primàries per encapçalar la llista del Consell i del Parlament.
Avui, i a falta de la proclamació definitiva, la Comissió de Primàries informa que:

a) Maite Salord Ripoll  ha presentat tota la documentació necessària i s’ha presentat com a candidata a encapçalar la llista al Consell Insular de Menorca.

Tal com comenta al seu escrit de presentació, “Des del 2011, estic a l’oposició del Consell Insular. Han estat uns anys intensos d’oposició al PP i en els quals he intensificat el meu compromís amb Menorca. És per açò que, avui, present la meva candidatura a les primàries per encapçalar la llista del Consell. Crec en aquest projecte, un projecte plural que representa l’espai polític d’esquerres, sobiranista i ecologista de Menorca i estic convençuda que hi puc aportar l’experiència i la feina d’aquests darrers anys i, sobretot, la il·lusió necessària per fer-lo créixer i ser decisius en el canvi de govern que, sens dubte, s’ha de produir el maig del 2015 al Consell Insular de Menorca”

b) Joan Manel Martí Llufriu ha presentat tota la documentació necessària i s’ha presentat com a candidat a encapçalar la llista al Parlament de les Illes Balears.

Per la seva banda, Nel Martí afirma que “Som d'esquerres, i vull viure en una societat justa, que es fonamenti en la llibertat i en la igualtat d'oportunitats. Som ecologista, i som sobiranista, perquè en la democràcia real el sobirà ha de ser el demos amb la cràcia. I des d'aquesta globalitat, pens i estim la meva illaïtat, per superar l'aïllament, la injustícia, la marginació, la gestió irresponsable de la terra, la democràcia de paper i cartró... menorquinista per a canviar coses”.

Finalment, des de la Comissió de Primàries fem “una crida a la ciutadania de Menorca que comparteixen els principis de Més per Menorca perquè participi en un procés de primàries obert als menorquins i menorquines que acabarà en l’elecció dels candidats el pròxim diumenge 4 de gener de 2015”. En aquest sentit volem recordar que “Fins al pròxim 29 de desembre està obert el termini perquè qualsevol ciutadà s’inscrigui en el cens per poder votar a les primàries obertes de Més per Menorca”. La votació serà dia 4 de gener, a les 3 meses electorals que s’habilitaran o telemàticament. Avui a 4 dies de tancar la inscripció al Cens de Primàries, ja som més de 340 persones inscrites per participar en les votacions.

Perquè, tal com es diu al reglament, podran votar i participar totes les persones que formen part del cens electoral de primàries tancat i publicat de Més per Menorca. I, formaran part del cens electoral:

- De forma automàtica. Tots els adherits residents, o hagin residit a Menorca, de Més per Menorca, majors de 16 anys, que havien donat el consentiment per fer públic el seu nom.

- Per sol·licitud d’inscripció omplint el formulari d’inscripció. Tots els residents majors de 16 anys no adherits que vulguin formar part del Cens electoral de primàries, que hagin declarat la seva voluntat de compartir els valors de Més per Menorca, respectin el moviment i compleixin amb Bases de funcionament.
Més per Menorca és un moviment jove que creix i que s’espera que tingui molt futur ja que, com diu el manifest impulsor, “Un futur millor és a les nostres mans”.

Podeu trobar tota la informació sobre el procés de primàries en aquesta pàgina web.

Document de presentació de Maite Salord i de Nel Martí.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada