dijous, 16 d’abril del 2015

Iniciarem una campanya de donacions ciutadanes


Maite Salord i Nel Martí presenten la campanya de donacions ciutadanes per fer arribar a més gent el projecte de Més per Menorca

Més per Menorca posarà en marxa la setmana que ve la campanya “El crèdit de MÉS ets tu”, perquè els ciutadans i ciutadanes que vulguin puguin col·laborar amb el projecte, fer-lo més lliure i participar en el procés de canvi que Menorca i les Illes Balears necessiten.

Més per Menorca ha presentat la campanya “El crèdit de MÉS ets tu”, per promoure microdonacions ciutadanes per tal que tota aquella gent que vulgui col·laborar amb el projecte pugui fer un donatiu. La setmana que ve s’iniciarà la campanya, i les donacions es podran fer a través de la pàgina web que s’habilitarà específicament per a la recollida d’aportacions.

Amb aquesta iniciativa MÉS vol fer una campanya austera, neta, transparent, participativa i que no depengui dels bancs. En aquest mateix sentit, l’assemblea de MÉS de dissabte passat dia 11 d’abril també va aprovar el pressupost de la campanya. MÉS destinarà un total de 29.440 euros, dels quals 13.090 euros es destinen al mailing i a que els ciutadans puguin rebre la informació i les paperetes a casa.

Els ingressos per a pagar la campanya provenen només de les aportacions dels partits i les persones adherides a MÉS, la subvenció electoral que reben totes les candidatures i els microcrèdits. MÉS per Menorca també farà públic a través de la pàgina web tant el pressupost com la liquidació final del pressupost, a més de l’informe corresponent de la Sindicatura de Comptes.

La candidata a la Presidència del Consell Insular, Maite Salord, ha explicat: “d’aquí a poques setmanes haurem de triar entre dos models: El dels partits que defensen el sistema econòmic i social que ha provocat aquesta duríssima crisi; o la proposta de Més per Menorca”.

Segons Salord l’objectiu de la campanya és “fer arribar el nostre missatge de la manera més transparent i participativa que hi hagi hagut mai al nostre país. I per això necessitam recursos, per fer arribar les propostes i idees a tots els ciutadans de les Illes Balears”.

Salord s’ha adreçat “a tots aquells ciutadans que vulguin”, per tal que “puguin fer una aportació econòmica i d’aquesta manera, reforçar la democràcia.Gràcies a la donació de la gent: el nostre projecte serà més lliure”.
Nel Martí reclama també austeritat i transparència a les altres formacions, “sense trampes ni enganys”, aportant el que realment gasta cada formació a la campanya electoral, tant si ho el partit de Madrid com si ho fa el de Balears o Menorca. I sobretot saber l’origen dels ingressos. “No podem oblidar mai que el 2011 el PP va finançar il·legalment la seva companya, i que ha estat condemnat per açò; a més de les denúncies de finançament en B de les eleccions del 2003 i 2007."

Martí també lamenta que el PP impedís la reforma electoral proposada pel grup parlamentari MÉS perquè es fes un sol mailing, unificat amb totes les candidatures, de manera que s’estalviaria molt paper i molts euros. Segons les dades publicades per la Sindicatura de Comptes a les eleccions del 2011, l’aportació pública per als malings no unificats que fa cada formació va ser de 600.000 euros a les autonòmiques i insulars, i de 24 milions d’euros a les locals a tot l’Estat. “Bauzá cada dia ens presentava retalls sota el fals lema de l’austeritat, i a l’hora de la veritat no ha evitat una despesa pública intolerable en l’actual situació de crisi”.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada