dijous, 4 de juny del 2015

MÉS per Menorca celebra la retirada del projecte de prospeccions davant Eivissa

Els menorquinistes proposen que el nou Govern emprengui accions legals contra els projectes que resten

MÉS per Menorca valora positivament la retirada del projecte de prospeccions petrolíferes de Cairn Energy davant les costes d’Eivissa, que restava pendent de la Declaració d'Impacte Ambiental per part del Govern espanyol. Malgrat ser una bona notícia, Nel Martí i Maite Salord han lamentat que hagi estat iniciativa de l'empresa promotora i que durant tots aquests mesos (des de novembre passat) el Govern estatal no hagi emès la Declaració i sobretot, que el Govern de Bauzá hagi quedat desacreditat.

Per a MÉS per Menorca, queda clar que el Govern de les Illes Balears no sols no ha fet un seguiment exhaustiu d'aquest tema de cabdal importància per a la nostra comunitat, sinó que el Ministre Soria l'ha enganat, ocultant per més la retirada per part de Cairn Energy del projecte, registrada a finals del mes d'abril.

Segons Martí, “una altra demostració que Soria protegeix els interessos de les multinacionals que hi ha darrera dels projectes de prospeccions, ja que mentre no es comunica que s'ha renunciat al projecte, es mantén l'especulació que és el que realment mou diners amb el tema de les prospeccions”.

Finalment, Nel Martí i Maite Salord han afegit que en la negociació dels Acords pel Canvi d'aquests dies “des de MÉS per Menorca apostarem perquè el nou Govern emprengui accions legals contra el Ministeri i les companyies promotores de les prospeccions petrolíferes que amenacen el nostre litoral, ja que de moment queden encara dos projectes, el del Golf de Lleó i el de Spectrum, que gairebé ocupen totes les aigües de les Illes Balears”.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada