dijous, 25 de juny del 2015

Posicionament en relació a la investidura d'Armengol i a la formació del govern insular de Menorca

MÉS per Menorca votarà a favor de la investidura d’Armengol, i demana unitat per formar govern al Consell Insular de Menorca

MÉS per Menorca segueix apostant per un govern amb PSIB i Podemos al Consell Insular, i fa una crida a aquestes formacions perquè se sumin al govern de canvi

MÉS per Menorca valora que en les noves circumstàncies ha de donar suport a un govern PSIB-MÉS amb un pacte de governabilitat amb Podemos, i per tant donar també suport a la investidura de Francina Armengol

Dijous dia 25 de juny, a les 9.30 del matí, Nel Martí, portaveu del grup parlamentari MÉS per Menorca, s’entrevistarà amb la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, en el marc de les consultes que la màxima representant del legislatiu ha de fer per a conèixer les diferents candidatures a la presidència del Govern de les Illes Balears.

Arribat aquest moment, i en el context present de les negociacions, MÉS per Menorca anuncia que no presentarà cap candidat a la presidència de les Illes Balears i que donarà suport a la investidura de Francina Armengol.

MÉS per Menorca pren aquesta decisió en base a dos nous elements que canvien substancialment el context de les negociacions:

1. L’acord entre PSIB, Podemos i MÉS per Mallorca per a governar el Consell de Mallorca facilita que MÉS per Mallorca comprometi la investidura d’Armengol com a presidenta del Govern, i participi en un govern PSOE-MÉS per Mallorca, amb el suport extern de Podemos.

En aquesta circumstància no tindria cap sentit que MÉS per Menorca quedàs a l’oposició, ja que la participació de MÉS per Mallorca, tot i que és un partit diferent, amb una composició diferent i autònom respecte de MÉS per Menorca, garanteix que el futur govern de canvi sigui un govern compromès amb la necessitat d’afrontar un nou finançament autonòmic i insular així com un nou règim especial; compromès amb la voluntat de fer dels consells insulars els autèntics governs a cada una de les illes; i compromès amb les demandes –línies vermelles- fetes des de Menorca, com la millora de la connectivitat aèria i la residència per a malalts i familiars.

2. MÉS per Menorca, d’acord amb les directrius marcades en la darrera assemblea d’adherits, considera que en el moment actual de converses amb PSIB i Podemos per a conformar el nou govern del Consell de Menorca, la posició de compromís amb Menorca ha de ser molt clara. Els menorquinistes entenen que el mandat dels ciutadans de dia 24 de maig va ser a favor de governs progressistes plurals, sense exclusions, amb la participació de totes les forces d’esquerres que van obtenir representació i que han manifestat la seva voluntat de participar en els acords pel canvi. En el cas de Menorca, aquesta voluntat s’ha de traduir en un govern a tres: PSOE, MÉS per Menorca i Podemos. En aquest sentit, MÉS per Menorca no pot ni vol eludir responsabilitats, i exposa a l’opinió pública que la seva voluntat és la de continuar apostant per aquest govern de tres. Al mateix temps, però, independentment del resultat final de les negociacions, MÉS per Menorca es compromet a prendre part en aquest nou govern del Consell. Arribades les circumstàncies, MÉS per Menorca no defugirà la responsabilitat en altres escenaris.

En aquesta posició de fermesa pel canvi al Consell de Menorca, els menorquinistes consideren també que és més beneficiós per a l’illa que MÉS per Menorca doni suport i participi del Govern de les Illes, que no que quedi a l’oposició o en una situació de suport extern. La participació en el Govern de les Illes ha de facilitar qüestions essencials per a Menorca, com la promoció turística, el Parc Bit, l’estació marítima de Ciutadella, la revisió de les competències, etc, etc; i, molt especialment, l’obtenció d’una tarifa plana per als vols entre illes i una connectivitat adequada amb Barcelona, València i Madrid. En aquest sentit, en els propers dies MÉS per Menorca demanarà a les direccions estatals del PSOE i Podemos el seu compromís explícit amb la resolució d’aquesta demanda històrica dels menorquins.

Finalment, MÉS per Menorca insisteix en la crida a la resta de formacions polítiques menorquines compromeses amb el canvi per a trobar un acord que doni estabilitat i fortalesa al Consell de Menorca, per tal de fer front amb garanties a la multitud de reptes que la institució haurà d’afrontar.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada