dimecres, 27 d’abril del 2016

Unanimitat perquè els malalts i familiars no hagin de pagar l’aparcament als aeroports en viatges de salut



L’acord ha estat possible per les transaccions de dues PNL, del PP i Més per Menorca, que feien al·lusions a millores per als desplaçats


 Una Proposició No de Llei presentada pel Grup Parlamentari Popular en la que instava a demanar a AENA la gratuïtat de l’aparcament dels aeroports als malalts i familiars que es desplacen a Palma per motius de salut o tractament mèdic, ha estat aprovada per unanimitat. Més per Menorca també havia presentat una PNL relacionada amb els desplaçaments dels malalts a Palma en la que, a més de sol·licitar l’aparcament gratuït, afegia també altres peticions com la d’habilitar a l’Aeroport de Son Sant Joan, una sala de repòs i tranquil·litat per als malalts convalescents que hagin de passar un temps a les instal·lacions aeroportuàries.

 D’aquesta manera, la PNL del Grup Popular ha estat acceptada de forma unànime després de què s’acceptassin també les esmenes del Més per Menorca, per així realitzar transaccions de la PNL que havia presentat el grup menorquinista relativa a millorar els desplaçaments dels malalts a Palma, per la qual cosa s’amplia la petició a AENA.

 La diputada Patricia Font ha comentat que “la realitat d’una comunitat pluriinsular fa necessàries aquestes d’accions, per aconseguir una equitat entre tota la ciutadania de les Illes Balears. En aquest sentit van les esmenes presentades i que ja havíem formulat com una PNL”.

 Així, les esmenes presentades per Més per Menorca, insten a retirar la tarifa per estacionar a l’aparcament dels aeroports de Mallorca, Menorca i Eivissa durant els primers 30 minuts, temps necessari per recollir o acomiadar familiars i/o amics a l’aeroport; a implementar la gratuïtat de l’aparcament als aeroports de les Illes per als pacients de l’IBSalut i els seus familiars residents a Menorca, Eivissa i Formentera que s’han de desplaçar a l’hospital de referència de Son Espases (o per recomanació de l’IBSalut a altres centres de salut); a habilitar una sala de repòs a l’aeroport de Son Sant Joan per als pacients i acompanyants que es desplacen entre illes i a garantir l’assistència mèdica a tots els aeroports de les Illes durant totes les hores d’activitat aeroportuària.

 Per tant, la unanimitat en la PNL és perquè el Govern pugui intercedir i negociar amb AENA perquè implanti, en els aeroports de les Illes, les millores exposades.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada