dissabte, 7 de maig del 2016

Més per Menorca opta per anar junts amb Més per Mallorca i Podem al Congrés si el tercer lloc de la llista és per MÉS


La coalició decideix, per altra banda, optar al Senat en una confluència unitària de l’esquerra, inclòs el PSOE, per evitar que la senadora sigui del PP


 L’Assemblea de Més per Menorca ha exercit avui el seu vot respecte a la posició electoral de la coalició menorquina davant les Eleccions Generals del 26-J. Els assistents a la trobada des Mercadal han decidit per un resultat molt ajustat presentar-se conjuntament al Congrés amb Més per Mallorca i Podem sempre i quan el tercer lloc de la llista sigui per un representant de MËS, del contrari aquesta opció quedaria rebutjada i, si es consideràs convenient, s’haurien d’obrir noves opcions, entre la que també hi hauria la de no presentar-se als comicis o cercar noves aliances, si fos possible.


 Pel que fa a la candidatura al Senat, els adherits a l’assemblea van optar per una confluència unitària de l’esquerra en la que inclou també el PSOE. La voluntat en aquesta aposta és, només, cercar la suma d’esforços i vots per evitar que l’escó menorquí a la Cambra Alta sigui per la candidata del Partit Popular.

 Aquestes dues opcions han estat les elegides pels assistents a una assembla de quasi tres hores que ha esdevingut complexa i llarga per les múltiples variables i les diverses combinacions possibles. S’han exposat les converses prèvies mantingudes amb altres partits, però també s’han fet noves propostes i han opinat els adherits, una prova fefaent que la llibertat i sobirania de la coalició rau en l’Assemblea, el seu màxim òrgan de decisió.




 També per acord de l’assemblea, Més per Menorca comunicarà avui mateix a les formacions amb qui havia establert converses, la decisió presa de cara les Eleccions Generals del 26-J, alhora que els demanarà una resposta per demà migdia. Si no hi ha acord amb les altres forces polítiques, o bé aquestes no responen o presenten una nova situació, Més per Menorca ja té convocada una nova assembla de caràcter urgent, per deixar definitivament resolta la seva posició final de cara els propers comicis estatals. Aquesta nova trobada està fixada per demà diumenge a les 19:00 hores al Centre de Convencions des Mercadal.




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada