dimecres, 8 de març del 2017

MÉS per Menorca i Mallorca veuen aprovades les seves propostes sobre Democràcia directa i revisió de l’indult

Les dues PNL s’han esmenat i una volta ratificades en sessió parlamentari, instaran el Govern de l’Estat per a la seva modificació




 Les Proposicions No de Llei presentades per Més per Menorca i Més per Mallorca a la Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament han estat aprovades per punts i amb esmenes addicionals. Així, ara, una volta ratificat per la sessió parlamentària, les dues iniciatives instaran al Govern de l’Estat per a proposar els canvis sol·licitats.

 La proposta per promoure la dignitat política i que la ciutadania pugui convocar referèndums ha aconseguit que s’aprovàs el punt 1r. relatiu a reduir de 500.000 a 250.000 firmes, per a dur a terme una Iniciativa Legislativa Popular.  Tanmateix, s’han rebutjat el punt 2n. per part del PP i PSOE que demanava reformar els articles 92 per a que sigui suficient el 3% del cens electoral per promoure les ILP a nivell de l’Estat. També s’ha rebutjat el 3r. Punt de la proposta que demanava no precisar de l’autorització del Govern de l’Estat per a realitzar referèndums o consultes a les CCAA, Consells o Ajuntaments.

 En canvi, el Grup Socialista ha fet una esmena addicional que demanava la revisió de les consultes i referèndums a través de les pertinents subcomissions d’estudis per a una futura reforma constitucional, esmena acceptada per les dues formacions de MÉS.


 Per altra banda, Proposició no de llei (PNL) que aposta per fer una revisió en profunditat de la llei de l'indult, dels 3 punts, s’ha aprovat el segons i el tercer, amb esmenes i s’ha rebutjat el primer, el qual demanava que fos  una comissió específica del Congrés que valoràs els indults i no el Govern de l’Estat. 

 El segon, que demanava no concedir l’indult en casos de corrupció i altres penes majors, s’ha acceptat una transacció del PP que sol·licitava ampliar els casos de delictes que no poden rebre indult per part del Govern, tot i que no se li ha acceptat el de “terrorisme”, argumentant MÉS que aquest supòsit és molt relatiu amb la vigència de la Llei Mordassa. Així i tot s’ha aprovat. 

 El tercer també s’ha aprovat amb la sol·licitud de l’exigència d’una extensa motivació de cada indult, amb informació pública i detallada.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada