divendres, 17 d’abril del 2015

Campanya de donacions i microcrèdits


“El crèdit de MÉS PER MENORCA ets tu”
Col·labora amb el teu donatiu o amb un microcrèdit en la Campanya

Com ja sabeu, el proper dia 24 de maig es celebren eleccions municipals, insulars i autonòmiques a la nostra comunitat. Es tracta d’una convocatòria que representa un gran esforç de feina i també econòmic per fer front a la campanya electoral i aconseguir que el nostro missatge arribi al major nombre de gent possible. Des de Més per Menorca posam en marxa la campanya “El crèdit de MÉS PER MENORCA ets tu”, perquè els ciutadans i ciutadanes que vulguin puguin col·laborar amb el projecte, fer-lo més lliure i participar en el procés de canvi que Menorca i les Illes Balears necessiten.

Més per Menorca ha presentat la campanya “El crèdit de MÉS PER MENORCA ets tu”, per promoure microdonacions ciutadanes per tal que tota aquella gent que vulgui col·laborar amb el projecte pugui fer un donatiu o fer un micorcrèdit (préstec que fa una persona a Més per Menorca).

Amb aquesta iniciativa Més per Menorca vol fer una campanya austera, neta, transparent, participativa i que no depengui dels bancs. En aquest mateix sentit, l’assemblea de Més per Menorca de dissabte passat dia 11 d’abril també va aprovar el pressupost de la campanya. Més per Menorca destinarà un total de 29.440 euros, dels quals 13.090 euros es destinen al mailing i a que els ciutadans puguin rebre la informació i les paperetes a casa.

Els ingressos per a pagar la campanya provenen només de les aportacions dels partits i les persones adherides a Més per Menorca, la subvenció electoral que reben totes les candidatures i els microcrèdits. Més per Menorca també farà públic a través de la pàgina web tant el pressupost com la liquidació final del pressupost, a més de l’informe corresponent de la Sindicatura de Comptes.

Esperam que l’esforç que suposa la campanya electoral es converteixi en bons resultats i, per tant, en fer possible la Menorca que ens agrada!

On anirà la teva aportació?

La teva aportació anirà a cobrir una part de les despeses de campanya.  És per això que, si t’interessa i ens ho sol·licites, un cop haguem comptabilitat i justificat les despeses davant el Tribunal de Comptes i els distints òrgans fiscalitzadors, et podem fer una relació de les coses que s’han finançat amb la teva aportació

De moment només es pot participar amb donatius. Com?

El límit legal en aquests casos és de 10.000 €; les aportacions han de ser nominals per garantir la màxima transparència financera; tenen el mateix tractament fiscal que les quotes i per tant es dedueixen de l’IRPF, fins a un màxim de 600 €, d’acord amb la Llei Orgànica 8/2007 de 40 de juliol, sobre finançament de partits polítics L’aportació s’ha de fer a un nombre de compte específic, que tindrem obert i que podreu trobar en aquesta web . Si es produeix un canvi de legislació sobre aquesta qüestió us ho comunicarem. Així:

1) Qualsevol persona física pot fer un donatiu nominatiu (indicant qui el fa). No les persones jurídiques. No es poden fer donatius anònims.

2) Quan es faci la donació és MOLT IMPORTANT que com a concepte es posi Donació Nom i Llinatges i DNI. Un exemple: Donació Carme Truyol Santamaria 12345678P  

3) Les donacions s’han de fer al compte que s’ha obert expressament per fer les donacions, tal i com marca la llei electoral i de finançament de partits. EL compte és el següent  ES16 2056 0012 2141 0200 7519

4) Certificat de donació: Un cop feta la donació, i per facilitar-nos la tramitació de la documentació, seria desitjable que us poseu en contacte amb nosaltres, ja sigui enviant un correu electrònic a mespermenorca@gmail.com o telefonant a 660182763. Així, amb les vostres dades, podrem fer el certificat de donació i us el farem arribar.

5) Qualsevol persona, es podrà desgravar un 25% de la quantitat donada, a través de la seva declaració d’IRPF.


3 comentaris :

  1. Sou conscients que la majoria de la ciutadania menorquina no us coneix? També vull deixar constància que interessada en la vostra candidatura encara no he aconseguit el vostre programa. Li he donat a la pestanya i només veig 3 posts?! El que no puc fer, és ser irresponsable i votar a qui no conec. Molt complexe també aquest sistema de deixar un comentari.

    ResponElimina
  2. Bon dia,

    Moltes gràcies pel teu comentari.

    Sí, som conscients que molta gent no ens coneix, però malauradament no tenim ni tele, ni radio ni premsa ni pressupost que ens ajudin a que la gent ens conegui. La nostra força són les persones.

    Segurament que a partir de demà podrem fer públic el programa electoral de Més per Menorca, esteim acabant de perfilar qüestions de forma per tal de poder-lo maquetar i explicar bé.

    Si vols qualsevol altre tipus d'informació o vols rebre tot el que feim ens pots enviar un correu electrònic a mespermenorca@gmail.com i t'ho farem arribar.

    Ens sap greu que el sistema de deixar un comentari sigui tant complicat.

    Salut!

    ResponElimina