dijous, 30 d’abril del 2015

La sanitat que necessiten els menorquins i menorquines

Proposam la creació d'una residència per a malalts i familiars menorquins vinculada a Son Espases
Menorca necessita un transport aeri sanitari urgent durant les 24 hores

El programa de sanitat per a Menorca té propostes que afecten tant al Consell de Menorca com al Govern de les Illes Balears.

Des de Més per Menorca consideram una prioritat la creació d'una residència per a malalts i familiars menorquins vinculada a son Espases, que doni resposta a les persones que han de fer dies, setmanes o mesos fora de l'illa per rebre l'atenció sanitària correcta. Es tracta d’una reivindicació històrica de les entitats i associacions de malalts de Menorca que ha de ser atesa.

Així mateix, consideram absolutament necessària l’ampliació del servei d'avioneta-ambulància les 24 h els 365 dies de l'any. En aquests moments, Menorca, l'illa -respecte de Mallorca i Eivissa- més depenent quant a serveis sanitaris especialitzats, disposa d'una avioneta d'urgències sanitàries ubicada a Menorca, només durant 12 hores al dia (de les 8 del matí a les 20 hores de la nit). La resta d'hores es cobreixen a través de l'avioneta que té base, 24 hores, a Mallorca. Aquesta situació fa que les urgències que es produeixen a partir de les 20 hores estiguin subjectes a possibles demores, i fins i tot al col·lapse si l'avioneta de Mallorca no està disponible.

Possiblement, Menorca mai podrà disposar de tots els recursos sanitaris materials i humans especialitzats, però per açò mateix s’ha de compensar amb la facilitat d’allotjament a malalts i familiars i amb l'accés  -via transport aeri - més assegurat i reforçat que mai.

Altres propostes:

1. Reduir les llistes d'espera i els serveis retallats, recuperant els 1600 professionals sanitaris acomiadats.
2. Gestió pública 100% de la sanitat pública: no a la privatització encoberta que només dóna beneficis a les empreses de la sanitat privada.
3. Targeta sanitària gratuïta per a tothom.
4. Pagament de despeses avançades pels pacients (medicaments, viatges i estades a Son Espases) en un màxim de 3 mesos. Els pensionistes no hauran d'avançar cap pagament.
5. Millora de la dotació de personal, recursos i serveis dels centres de salut i els PAC, per evitar excessives anades i vingudes als hospitals.
6. Dotació de noves especialitats a l'Hospital Mateu Orfila per evitar trasllats freqüents a Son Espases.
7. Creació d'una unitat de salut mental i d'una unitat de cures pal·liatives a l'Hospital Mateu Orfila.

Document amb el programa Model social i estat del benestar

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada