dilluns, 18 de maig del 2015

En contra de les prospeccions i a favor de les energies renovables

 

“Objectiu: Menorca i les Illes Balears lliures de prospeccions i triplicar la producció d’energies renovables”

Maite Salord i Nel Martí reclamen les competències relatives a la mar entre illes, i aposten per canviar el model energètic amb mesures concretes com bonificacions fiscals per instal·lacions d’energia solar, eòlica i biomassa

Introducció

Un informe del Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient del Govern de l’Estat revela que l’abril del 2014 es dugueren a terme, per part de la multinacional Seabird Exploration, prospeccions amb “canons d’aire comprimit” en la recerca de petroli, provocant detonacions de fins a 235 decibels, que poden provocar danys irreparables a la vida marina.
 
Proposta de MÉS per Menorca:

1. La terra i la mar de Menorca i les Illes Balears lliures de prospeccions (exploració i explotació) de combustibles fòssils, amb la petició d’una Declaració d’una Mediterrània Occidental o Balear protegida per altes institucions (UNESCO, UE,…).

2. Sol·licitar que les competències relatives a la part de la mar entre illes puguin ser assolides per la comunitat.

3. MÉS proposa, tal com recull el programa electoral, triplicar la producció d’energies renovables. Avui, només el 2,5% de l’energia consumida a les Illes Balears prové d’energies renovables. I això, a un país amb 300 dies de sol, amb vent i rodejats de la força de la mar i les onades.

4. Nosaltres impulsarem bonificacions fiscals per les instal·lacions d’energia solar, eòlica i biomassa. Però sobretot, volem obrir un debat social sobre la compatibilitat de les renovables amb el territori.

5. Amb tot això, arribarem al nostre objectiu: el de triplicar la producció d’energies renovables a Menorca i a les Illes Balears. I gràcies a això, també tindrem una energia més barata.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada