dilluns, 18 de maig del 2015

Apostam pels productes i la feina dels nostres pagesos

 

MÉS per Menorca aposta pels productes i la feina dels nostres pagesos

Nel Martí: "recuperarem el CARB, amb convocatòries anuals i pressupost suficient"

"MÉS per Menorca considera l’agricultura i la ramaderia com un sector estratègic per l’illa", així s'han pronunciat avui matí Nel Martí i Toni Moll, membres de la candidatura al Parlament de les Illes Balears.

Per a MÉS, l'agricultura i la ramaderia han de jugar un doble paper a Menorca. Primer com productors d'aliments, i en aquest sentit s'ha d'apostar per la sobirania alimentària. I en segon lloc, com a gestors del territori ja que -han recordat- no es pot ablidar que el sector agrari gestiona gairebé el 80% del territori de l’illa.

Per a fer viables les explotacions agràries amb la finalitat d'aconseguir aquests dos aspectes, com a productors i com a gestors del paisatge, MÉS proposa quatre mesures claus:

1. Donar un nou impuls al Contracte Agrari de la Reserva de la Biosfera (CARB). "Aquest va ser el gran encert de el darrer govern progressista del Consell. El govern de la darrera legislatura l’ha degradat. MÉS el vol recupera i fer-lo anual, dotar-lo econòmicament i millorar-ne les seves línies en la mesura de les seves possibilitats", explica Toni Moll.

2. Adoptar mesures de discriminació positiva cap a les finques extensives que tenguin cura dels seus recursos naturals i productius a partir de les bones pràctiques agràries.

3. Revisar el Pla de desenvolupament rural (PDR). Les seves línies prioritàries seran: incorporació de joves agricultors, inversions, mesures agroambientals, inclusió de l’agricultura ecològica com a sector estratègic.

4.  Compensar els costos de la insularitat en relació al conjunt de les Illes Balears, i a Menorca la doble insularitat.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada