dijous, 9 de juliol del 2015

Ens abstenim en la votació de la designació dels senadors i senadores

MÉS PER MENORCA s’absté en la votació de la designació dels senadors i senadores

Avui, al Parlament de les Illes Balears el grup Més per Menorca ha demanat que la votació per escollir els senadors i senadores que depenen del Parlament de les Illes Balears es realitzés pel sistema ordinari i no per assentiment.

Més per Menorca s’ha abstingut en aquesta votació ja que no creiem en el sistema de dues cambres que actualment regeix a l’Estat espanyol. Consideram que no té cap sentit, avui, seguir mantenint una cambra de segona lectura si no s’avança cap allò que és el mandat constitucional: tenir una cambra de representació territorial. La Cambra alta és avui una cambra inútil, innecessària i cara, molt cara. Cada any el cost del Senat és de més de 50 milions d’euros (51.900.420 el 2015); més de 200 milions cada legislatura.

Des de Més per Menorca també consideram que en el moment actual, amb reptes que ha de fer front la nostra comunitat autònoma  (finançament autonòmic, cogestió aeroportuària, Règim Especial, connectivitat aèria i tarifa plana...) , només té sentit mantenir aquesta cambra si els senadors/es autonòmiques, per ser realment “territorials”, són homes i dones designats en base al criteri del consens i no al criteri de representació proporcional, o a un criteri mixt. En aquest sentit anunciam que el nostre grup presentarà iniciatives per modificar tant l’Estatut com el Reglament, en el punt que afecta l’elecció dels senadors autonòmics.

MÉS per Menorca no pot donar suport a qui no estigui disposat a rompre la disciplina de vot per a defensar els reptes abans exposats, i defensar amb fidelitat als pobles de les Illes Balears. MÉS per Menorca no pot donar suport a qui no ha defensat –i ha rebutjat- la tarifa plana universal entre illes, des d’aquest Parlament i des de la presidència del Govern de les Illes Balears.

Des de MÉS per Menorca no considera raonable que avui, aquest Parlament nomeni representant autonòmic –és a dir, representant dels ciutadans de les Illes Balears- al Senat, a qui els ciutadans precisament dia 24 de maig li van retirar la confiança. No només no és raonable, sinó que és una perversió democràtica a la qual no donarem suport. Pot ser en altres temps açò va ser possible, però avui les coses han canviat. Els ciutadans volen que la democràcia sigui radicament –d’arrel- democràtica. El canvi que els ciutadans ens han encomanat també ha d’arribar al Senat.

Des de Més per Menorca consideram que en aquest sentit el nostre vot hauria de ser un NO rotund. Ara bé, per lleialtat a l’Acord de governabilitat signat en el qual s’inclouen els reptes exposats anteriorment com a punts a defensar, també des del Senat, per part del senador del Pacte, que pertany al PSIB, i per aquest motiu el vot ha estat d’abstenció. Una abstenció crítica, que aposta pel canvi en el model de representació al Senat i que reclama representants que defensin les prioritats de les Illes. No donarem suport mai a ningú que no treballi per fer possible la tarifa plana universal.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada