dimarts, 18 d’agost del 2015

MÉS per Menorca defensa que la residència de malalts és un compromís de Govern i una prioritat per a Menorca


El diputats menorquinistes no votaran a favor del pressupost de la CAIB per al 2016 si aquest no contempla l'inici d'actuacions per a complir amb el compromís




MÉS per Menorca vol reiterar, arran de la informació publicada avui en motiu de la visita del Conseller de Presidència Marc Pons, la seva postura ferma i irrenunciable en relació a la residència per a malalts i familiars de Menorca, Eivissa i Formentera que han de seguir un tractament o intervenció a Son Espases.

"La residència per a malalts i familiars, ja sigui a través d'un edifici de nova planta (cal recordar que Aspanob disposa d'un terreny cedit per l'Ajuntament de Palma per a aquest ús), ja sigui rehabilitant Son Dureta o un altre immoble, o ja sigui a través d'altres sistemes, és un compromís que forma part de l'Acord de Governabilitat, i que per tant s'ha de complir", afirma Nel Martí, diputat menorquinista. Tan és així que MÉS per Menorca, per iniciativa pròpia com a grup parlamentari, ja es va posar en contacte fa setmanes amb algunes associacions de malalts de Menorca per analitzar en detall el tema, i estudiar quina és la millor alternativa. 

"Coneixem les dificultats econòmiques amb les que s'ha trobat el nou Govern després d'una nefasta gestió del PP, però l'atenció als malalts és un prioritat irrenunciable. Si hi ha doblers per pagar un Palau de Congressos i un Palau de Marivent, n'hi ha d'haver sí o sí per escometre una actuació austera però digne perquè la residència dels malalts que s'han de desplaçar s'integri dins el sistema de l'IBSalut, com una característica més del sistema sanitari en una comunitat feta d'illes", explica Martí. 

En aquest sentit, per a MÉS per Menorca, una actuació de la magnitud que parlam necessita d'una planificació de quatre anys segur. "Si no és així, les garanties de compliment de l'Acord es redueixen i es fan poc creïbles. Per açò el pressupost de la CAIB del 2016 ha de recollir d'alguna manera l'inici de les actuacions per donar compliment a aquest compromís electoral i de Govern". Nel Martí deixa molt clara la postura de MÉS per Menorca: "si no és així, el nostre grup parlamentari no votarà a favor del pressupost per al 2016". I va més enllà: "i dubt molt que els diputats de MÉS per Mallorca i de Podem puguin donar suport a uns pressuposts que no recullin un dels temes més sensibles i urgents. És més, estic convençut que els diputats de Podem Menorca no ho faran."

Per altra banda, MÉS per Menorca vol que en la primera reunió de seguiment de l'Acord de Governabilitat (que inclou PSOE, Podem, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca) del mes de setembre, amb l'inici del primer període parlamentari, s'abordi el punt inclòs en el document programàtic de l'Acord, de la residència per a malalts i familiars que segueixen tractament a Son Espases. Textualment l'Acord diu "Garantir la residència de malalts i familiars de les Illes que s'han de desplaçar fora de la seva illa de residència per rebre assistència mèdica pública". MÉS també ha demanat que la reunió abordi un altre punt de l'Acord: "Desistir de la petició de reversió de l'hospital de Verge del Toro, per a destinar l'immoble a ús sociosanitari".

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada