divendres, 2 d’octubre del 2015

El nou conveni amb Can Granada és una passa de gegant del Govern de Canvi, que fa justícia amb els malalts de Menorca, Eivissa i Formentera



"A més el Govern fa feina en diverses opcions per a construir la residència definitiva per a malalts i familiars"


MÉS per Menorca vol expressar públicament la seva satisfacció pel nou conveni amb la residència Can Granada, que permetrà que pacients i familiars que viuen a Menorca, Eivissa i Formentera i són derivats a Son Espases per seguir un tractament o una intervenció, puguin residir a Mallorca sense haver d'anticipar recursos. "Aquest no és el final del trajecte, però és una estació molt important, que permetrà fer feina en el disseny de l'estació final: una residència per a malalts i familiars", explica el diputat-portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí. 

"Aquest Govern ha aconseguit en menys de 100 dies el que no va saber fer el PP en quatre anys, i que a més ho va fer fatal", diu Martí. Per al diputat menorquinista encara queda camí per fer, i explica que el Govern en aquest moments té damunt la taula diverses opcions per a convertir en residència, les quals analitza tant econòmicament com de viabilitat i qualitat del servei. Per a Martí, el pressupost del 2016 hauria de contemplar un partida per tal que l'opció finalment triada es pugui posar en marxa en el menor temps possible, "i estic segur que així serà".

Des de Més Per Menorca alaben la feina feta per les entitats i associacions de malalts, especialment AECC, Aspanob i ADAA (Associació d'Ajuda a l'Acompanyament del malalt), que ha permès, en aquests darrers mesos, explicar a la ciutadania i als responsables polítics la magnitud i la injustícia que pateixen els malalts i els seus familiars, que s'han de desplaçar per ser atesos a Son Espases sense tenir resolt el tema de la residència.

Per a Martí encara hi ha molt camí per recórrer, ha repetit, i ha recordat que caldrà revisar i actualitzar altres condicions, com les dietes que cobren els desplaçats, el sistema que cobreix només el desplaçament d'un acompanyant (sense contemplar que pugui canviar) durant tota l'hospitalització, etc.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada