dimecres, 14 d’octubre del 2015

MÉS per Menorca proposa al Govern que estudiï una excepció a la taxa turística perquè no afecti als pacients de l'IB Salut


Nel Martí: "Amb el nou model amb el qual està treballant el Govern de Canvi, ni pacients ni acompanyants desplaçats a Mallorca no hauran de pagar ni avançar ni un cèntim per transport aeri i residència".

 "Volem que la taxa turística contempli mesures excepcionals i correctores que evitin perjudicis sobre l'accés dels ciutadans als serveis de l'Ib Salut".

MÉS per Menorca demana al Govern que incorpori una "excepció" a l'esborrany de projecte de llei sobre la taxa de reinversió turística perquè cap pacient i acompanyant es vegi obligat a pagar la taxa quan es desplaci i resideixi a Mallorca, des de Menorca, Eivissa o Formentera, per ser atès a l'Hospital de Son Espases.
Per a Nel Martí aquesta és una mesura preventiva en el sentit d'evitar perjudicis derivats de la insularitat en l'accés als serveis sanitaris de la Comunitat Autònoma. "tanmateix, emperò, aquests perjudicis no s'haurien de produir una vegada que s'hagi implementat definitivament el nou model d'atenció al pacient i acompanyant desplaçat a Mallorca amb el qual està treballant el Govern de Canvi, perquè cap d'ells haurà de pagar ni avançar cap cèntim en concepte de transport aeri i de residència". De fet, amb el nou conveni amb Can Granada la situació ja ha millorat molt, i ja són pocs els pacients que han d'avançar el cost de l'estància a Palma.
En qualsevol cas, explica Martí, des de MÉS per Menorca estan obstinats a què qualsevol servei, especialment sanitari i educatiu, ha de contemplar mesures correctores que garanteixin la igualtat de tots els ciutadans, independentment de la illa de residència, en l'accés al servei en qüestió. Per açò, "volem que la taxa turística contempli mesures excepcionals i correctores que evitin perjudicis sobre l'accés dels ciutadans als serveis de l'Ib Salut".
La proposta ha estat traslladada al Govern i aquest ja ha comunicat que l'estudiarà i la incorporarà, si no hi ha impediments legals, al text definitiu de projecte de llei.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada