divendres, 20 de novembre del 2015

Alumnes de Menorca participen en el IV Parlament Infantil de les Illes Balears

Hi han participat alumnes de Sa Graduada, de Maó, i de Calós, Mare de Déu del Toro i Maria Àngels Cardona, de Ciutadella


Pep Castells, amb Laia Obrador, escoltant els alumnes menorquins

El diputat Josep Castells ha estat l’únic diputat menorquí que ha participat a la sessió


Aquest matí s’ha dut a terme la sessió del IV Parlament Infantil de les Illes Balears. Per aquesta sessió, diversos centres educatius i consells d’infància municipal han preparat propostes sobre política per a la infància i la joventut, que els alumnes han exposat als diversos grups polítics.

Josep Castells explicant les seves propostes als joves diputats
Les propostes dels infants i els joves han abraçat un ampli ventall dels temes que els preocupen. En primer lloc, han destacat propostes en el terreny educatiu: reduir els deures, corregir horaris massa atapeïts, adaptar les escoles als gustos dels infants... En segon lloc, han fet diverses aportacions sobre l’adequació de l’espai públic: fer més carrils bicis, poder decidir com són els parcs infantils, més zones de vianants i de joc. Un tercer capítol ha estat protagonitzat pels més grans, joves de batxillerat, que han fet èmfasi en aspectes com més instal·lacions esportives, més accessibles i cobertes, activitats de lleure saludable, facilitats en el transport públic o reforçament de les prestacions del carnet jove.

Després de les intervencions dels infants i joves, han intervingut els diversos grups parlamentaris, responent preguntes que havien formulat els mateixos joves. L’únic diputat menorquí que hi ha participat ha estat Josep Castells, de Més per Menorca. En la seva intervenció, Castells ha proposat regular per llei que qualsevol política que afecti infants i joves “requereixi l’opinió prèvia del consell d’infància i joventut que correspongui: municipal, insular o autonòmic”. Castells també ha assenyalat que “els infants tenen la ment més oberta i més imaginació que els grans, i poden ajudar a trobar solucions més encertades tant pels fillets com pels adults”.


Alumnes i acompanyants, amb Laia Obrador i Nati Benejam, regidores de Maó i Ciutadella respectivament

En acabar l’acte, el diputat menorquinista ha mostrat les diverses dependències del Parlament als alumnes menorquins i als seus acompanyants, entre els que hi havia la regidora de Maó, Laia Obrador, i la de Ciutadella, Nati Benejam.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada