dimarts, 8 de desembre del 2015

MÉS per Menorca vol recuperar de forma urgent el requisit del català



“Es tracta en definitiva de decidir si volem gestionar les nostres administracions amb normes de Bauzá, sorgides de l'odi i la marginació al català, o amb el consens i la normalitat generades el 1986. MÉS per Menorca opta per aquesta segona opció” (Nel Martí, portaveu del grup parlamentari)


MÉS per Menorca considera que avui és urgent "desfer" la modificació duta a terme per Bauzá de la Llei de Funció Pública (que alhora modificava la Llei de Normalització Lingüística, la Llei de Règim Jurídic i la Llei de Coordinació de Policies Locals) que va eliminar el requisit de català per accedir a l'administració pública. I per això, des de MÉS per Menorca, es veuria amb bons ulls que el Govern optés per la via d'urgència -el decret llei- per recuperar el requisit del català i el consens de la Llei de Normalització de 1986.

Per a MÉS per Menorca es donen les condicions necessàries d'urgència i excepcionalitat per dur a terme una modificació legislativa a través del decret llei. Les administracions locals, insulars i de l'Estat necessiten treure a concurs places i crear borsins per a ocupar llocs de feina, i ho han de fer amb una normativa i uns requisits -els vigents- que prescindeixen de la llengua pròpia de les Illes Balears.

Tot i això, els menorquinistes reconeixen que aquesta és una decisió de l'Executiu, que és qui ha de prendre la iniciativa. En qualsevol cas, si s'optés pel decret llei també es podria tramitar posteriorment com a llei, i garantir així la participació del Parlament i de la societat civil.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada