dijous, 4 de febrer del 2016

Més per Menorca rebutja “l’impost del sol” i ho duu a la Comissió de Medi Ambient



Patricia Font: "El govern de les Illes Balears està fent una aposta clara per les energies renovables"


"L’autoconsum seria, de fet, una eina contra la pobresa energètica i la desigualtat"



Aquest dimecres, la diputada Patricia Font ha defensat a la Comissió de Medi Ambient, juntament amb Més per Mallorca, una PNL rebutjant el RD 900/2015, l’anomenat “impost del sol”. Tots els grups parlamentaris han donat suport a aquesta proposició, a excepció del PP.

En matèria d'energia, el principal problema d'Espanya és, sens dubte, la seva dependència dels combustibles fòssils (petroli i gas), que es troba 17 punts per sobre de la mitjana de la UE28. Per açò resulta incomprensible que el govern continuï fomentant aquesta dependència establint un peatge per a l’autoconsum.

El mes passat es va celebrar la COP21 a París, en la qual es va arribar al compromís de reduir les emissions i augmentar l’ús d’energies renovables. La legislació aprovada pel PP va en contra d’aquests compromisos i deixa en evidència els interessos que hi ha darrere. Mentrestant, el govern de les Illes Balears està fent una aposta clara per les energies renovables, com és que els edificis de l’Administració emprin energies renovables certificades.

La veritat és que l'electricitat procedent dels panells resulta significativament més barata que la que paguem actualment en les nostres factures -cal recordar que el preu de la llum a Espanya va pujar el doble que a la resta d’Europa-. És a dir, l’autoconsum seria, de fet, una eina contra la pobresa energètica i la desigualtat.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada