dilluns, 30 de maig del 2016

En relació a la Moció del PP que es votarà dimarts, sobre administració electrònica

Nel Martí: “El PP hauria d’envermellir d’exigir urgència als altres pel que ell no va fer” (en administració electrònica)


Si Bauzá no hagués intentat eliminar les Cartes Ciutadanes, avui el PP seria més creïble quan  demana en una Moció que ja estiguin elaborades i actualitzades.

Martí demana al PP que s’impliqui perquè Madrid signi els convenis que farien possibles projectes com Illes Intel·ligents o com la implantació d'internet a 100 megues a cada escola.


MÉS per Menorca ha presentat 5 esmenes a la moció del PP sobre la millora i simplificació dels procediments administratius, que es debatrà i votarà al ple de dimarts, que van en un doble sentit.

Per una banda, MÉS per Menorca aposta perquè la tramitació electrònica sigui la forma habitual de funcionar de les administracions públiques, i per això anima el Govern a continuar treballant per complir amb les lleis de procediment administratiu o de règim jurídic (Lleis 39/2015 i 40/2015) que estableixen el límit del 2018 en la implantació de l’administració electrònica i la simplificació administrativa.

Però per l’altra, MÉS per Menorca retreu al PP que vulgui complert i resolt tot allò que el PP va ser incapaç de fer, en matèria de digitalització de documents, carpeta ciutadana, catàlegs de procediments o cartes ciutadanes. “Tot són instruments fonamentals per tenir una administració moderna, eficient i transparent, i en això es fa feina, però no es pot demanar tenir acabar en tres dies el que el PP va retallar en tres anys”, diu Nel Martí, diputat portaveu menorquinista. Bauzá va fer tot el contrari del que ara es demana:

  1. Va reduir a la meitat el personal dedicat a la gestió de la qualitat dels serveis.
  2. Va intentar eliminar obligacions que avui demana que estiguin resoltes. Amb l’avantprojecte de llei de modificació de la Llei de Bona Administració i Bon Govern el PP va proposar eliminar l’obligatorietat de disposar de Cartes Ciutadanes (ART.26) a tots els centres i serveis.
  3. I va incrementar la burocràcia i les duplicitats en tràmits molt essencials, com la Targeta Ciutadana que abans es podia obtenir amb un sol tràmit de 3 minuts i amb Bauzá es necessitaven 3 tràmits i més de 30 minuts, i 10€. Amb Bauzá reapareix també un document que ja era història, com el certificat de resident per a poder beneficiar-se del descompte del 50%.

Martí demana al PP humilitat respecte del passat, i implicació per  resoldre el bloqueig a Madrid de diverses actuacions relacionades amb l’administració electrònica. “El PP hauria de col·laborar amb el Govern de les Illes perquè el Govern de l’Estat en funcions signés convenis relacionats amb la fibra òptica i la digitalització, com Illes intel·ligents o la dotació d'internet a 100 megues a totes les escoles de les Illes, fonamentals per poder disposar d’una autèntica administració electrònica”.


ESMENES

Esmena de modificació al punt 2
Segon. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a donar ple compliment al Decret 6/2013 de simplificació documental, posant en marxa dins l’any 2017 la digitalització de documents, l'arxiu interadministratiu i la carpeta ciutadana.

Esmena de modificació al punt 3
Tercer. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a revisar i actualitzar, amb la major celeritat i agilitat possibles, els catàlegs de procediments a disposició dels ciutadans de les Illes, per tal de facilitar que el coneixement dels tràmits administratius sigui efectiu de forma completa dins l’any 2017.

Esmena de modificació al punt 4
Quart. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a actualitzar i completar les Cartes de Serveis a disposició de la ciutadania, per facilitar l'accessibilitat a la informació dels serveis prestats per l’Administració Autonòmica i els seus ens del sector públic instrumental.

Esmena de modificació al punt 5
Cinquè. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears, mitjançant la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, a convocar, en el moment que sigui efectiva i necessària, la Comissió Interdepartamental de Qualitat, per marcar una fulla de ruta clara i àgil en el desplegament de les polítiques de qualitat dels serveis, amb coordinació amb la Conselleria d’Innovació i la Conselleria de Presidència del Govern de les Illes Balears.

Esmena de modificació al punt 6
Sisè. El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears, mitjançant la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques i la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, a aprovar i desenvolupar dins l’any 2017 un Pla de Formació en Qualitat dels Serveis (transversal, i amb un programa de formació general i accessible dirigit a tots els treballadors públics de l’Administració Autonòmica i del sector públic instrumental) i un Programa de formació específica per raó de les funcions d’atenció directa a la ciutadania, atribuïdes a determinats llocs de feina.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada