dimarts, 10 de maig del 2016

MÉS per Menorca critica la pujada de la Línia 1, sense tenir en compte els viatgers de la resta d'illes

El diputat portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí, critica la pujada del preu del bitllet de la Línia 1, de 3 a 5 euros, sense incorporar cap mesura compensatòria per als passatgers de Menorca, Eivissa i Formentera, que l'han d'utilitzar per accedir a serveis balears ubicats a la illa de Mallorca, com poden ser la UIB o Son Espases.


Agafar la Línia 1 de Bus a l'Aeroport de Palma per arribar a la ciutat val a partir de divendres passat 5 €. Ha passat de 3 a 5 €. És car, sense cap dubte. Molt car, i gens incentivador del transport públic. 

"Imagín que qui ha pres aquesta desafortunada decisió ha pensat que calia quadrar nombres, i que la millor manera de fer-ho era incrementant el preu del bitllet de la línia més turística. I no ha reparat, en canvi, que la Línia 1 és també el mitjà de transport més habitual dels que es traslladen des de les altres illes per accedir a serveis que són de tots (de tots els ciutadans de les Illes Balears), açò és, per exemple, la universitat i l'Hospital de Son Espases." Per aquests ciutadans el bitllet de 5€ actua com a impost que grava la insularitat dels menorquins, eivissencs i formenterers.

En aquest sentit s'haurien d'haver previst solucions per evitar aquest nou perjudici als menorquins que es mouen per Mallorca degut a determinats serveis comuns que estan ubicats a aquesta illa. Corresponia a l'Ajuntament de Palma i a l'Empresa Municipal de Transport Urbans haver previst mesures per a corregir aquest agravi intolerable. 

Caldrà fer coses, necessàriament! Però així és impossible construir cap país, ans al contrari: genera desconfiança i incomprensió.


Més per Menorca

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada