dimarts, 10 de maig del 2016

La tercera assemblea de Més es manté ferma en les posicions al Congrés i al Senat

No cedeix respecte al tercer diputat de MÉS al Congrés i ratifica que només la unitat de totes les forces farà possible l’escó de senador

 L’Assemblea de Més per Menorca, reunida avui vespre as Mercadal per tercera vegada durant els darreres dies, acorda no cedir en els posicionaments de la primera trobada. Reafirma la coherència del que va aprovar el passat dissabte i considera que l’oferta és justa, equitativa, generosa i oberta a la provocació d’un canvi real, alhora que les forces integrants de l’aliança s’hi puguin sentir representats.


 A nivell de Congrés, i una volta coneguda i valorada la nova oferta de Podem Illes Balears, (ofereix el 4rt. lloc de la llista i en cas de no sortir el quart diputat compatir durant dos anys cadascú -MÉS i Podem- l’escó del tercer) els assistents a l’assembla van ser molt clars en reafirmar-se en la posició inicial: el tercer lloc per un representant de MÉS o no hi ha acord amb Podem per al Congrés. A l’espera d’una nova resposta dels les altres formacions, l’assemblea d’adherits acorda mantenir obertes altres vies, i en concret la de la nova plataforma de Sobiranistes de les Illes, que segueix agafant forma.

 Per que fa al Senat i a la candidatura única de totes les formacions d’esquerra, una volta analitzades les respostes de Podem (que no vol el PSOE) i d’Esquerra de Menorca (que sí l’accepta), Més per Menorca torna a ratificar-se que les opcions per  aconseguir el senador o senadora de Menorca passen per una confluència de tota l’esquerra menorquina i es manté com a l’opció més vàlida per produir un canvi respecte al 20-D. Alhora, també s’han comentat les contradiccions en les que han entrat Podemos i PSOE a nivell estatal envers les posicions de Menorca. Mentre Pedro Sánchez rebutja l’oferta de Pablo Iglesias de confluir junts, en algunes comunitats, per aconseguir més senadors, a Menorca els mateixos partits es manifesten completament al revés: el PSOE vol anar tots junts, i Podem el rebutja.

 En cas que finalment no hi hagi entesa per a la candidatura menorquina al Senat, Més per Menorca debatrà altres vies, però avui també s’ha obert l’opció de concórrer al Senat en solitari.

 Aquesta tercera assemblea per debatre sobre les eleccions del 26-J ha estat la més curta i en la que els assistents s’han mostrat més cohesionats i més convençuts del que volien. Al final de la reunió la tranquil·litat i les bones cares eren el reflex d’una posició ferma i clara.

Més per Menorca es tornarà a reunir en assemblea el proper dijous dia 12 a les 19 hores as Mercadal.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada