dimecres, 11 de maig del 2016

Més per Menorca es congratula per acceptar el Govern central la proposta de tarifa plana a 30 euros

La ministra Ana Pastor ha rebut avui matí el conseller Marc Pons i ha confirmat que començarà a treballar en els propers 15 dies


 Més per Menorca expressa la seua satisfacció per l’acceptació de la proposta presentada per l’Executiu balear al Ministeri de Foment sobre la implantació de la tarifa plana universal màxima de 30 euros en els vols entre illes.

 La trobada entre els dos executius s’ha produït avui matí a Madrid, amb la ministra en funcions Ana Pastor com titular responsable de Foment, la qual ha rebut l’expedició balear encapçalada pel conseller de Territori, Energia i Mobilitat Marc Pons.

 Pastor ha accedit a treballar per a la implantació d’aquesta tarifa que reivindiquen des de fa anys les illes menors. A més, la ministra també ha confirmat que es fixarà un full de ruta per iniciar els treballs en aquesta línia i en la creació d’una comissió mixta en el termini de 15 dies. També s’ha compromès a comunicar a la Unió Europea la voluntat de canviar l’actual Obligació de Servei Públic entre les illes per una tarifa plana màxima de 30 euros.

 És aquesta una primera passa per arribar a l’objectiu perseguit: gaudir d’un transport aeri digne i assequible pels illencs i a uns costos raonables per fer reactivar l’economia de les illes, en concret les menors. Per tant, Més per Menorca “es congratula de l’acceptació de la proposta per part del Ministeri de Foment perquè significa una un primer pas que indica que la proposta camina”, ha indicat el portaveu Més per Menorca Manel Martí.

 A la vegada, el diputat menorquinista, espera veure gestos que facin creïble el que ha expressat avui la ministra Ana Pastor. “Que no només siguin paraules de la ministra sinó fets. Esperem que no siguin un gest d’electoralisme, tenint en compte que tot l’Executiu espanyol està en funcions”. Difícilment serà l’actual Govern en funcions que executi aquesta proposta, però el compromís ja és una bona notícia.

 Al marge del gest encoratjador del govern central amb la tarifa plana de 30 euros, Més per Menorca seguirà treballant, perquè aquesta proposta no només sigui la voluntat del Govern de torn que apliqui una tarifa plana, sinó que quedi incorporat de forma permanent a la Llei de Règim Especial de Balears (REB). En aquest sentit, el Parlament de les Illes aprovarà prest, suposadament per unanimitat, la Proposició de Llei de Modificació puntual de la Llei del REB, concretament en l’article 4rt que tracta dels preus i tarifes, per deixar establerta la figura jurídica de tarifa plana universal màxima de 30 euros.

 Després de l’aprovació a la cambra autonòmica, la proposta serà tramitada al Congrés de Diputats perquè pugui ser aprovada definitivament.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada