divendres, 13 de maig del 2016

Podem ha dinamitat l’acord per la candidatura unitària d’esquerres que haguera pogut guanyar en el Senat

Manel Martí afirma que “ja no es pot confiar en les propostes de la formació lila. No es pot funcionar esperant que decidesqui Madrid”




 Més per Menorca posa punt i final a la complicada situació de relacions i converses envers les candidatures per a les eleccions electorals del 26-J. La coalició sobiranista ha expressat avui en roda de premsa que Podem ha dinamitat l’acord que es va tancar ahir vespre entre els representants de Podem Menorca, Esquerra de Menorca i Més. El PSOE no s’hi va presentar, pendent de la decisió de Madrid que avui matí ha estat denegada. Tanmateix, avui migdia ha estat Podemos Madrid que ha reclamat una sèrie d’exigències i modificacions al document tancat ahir, un fet que ha indignat a la formació menorquinista.

 Podemos de Madrid ha impedit l’acord després de reclamar tenir un 52% del poder de decisió en la Comissió de Seguiment (24% Més i 24% Esquerra de Menorca).
També demanava que dins la Comissió de Seguiment el senador/a (en cas de sortir elegit) no tingués vot dins l’esmentada Comissió. A més, Podemos de Madrid també ha demanat que l’acord tancat a Menorca sobre la candidatura al Senat restàs vinculat als acords que es poguessin decidir en el pacte estatal entre Podemos i Izquierda Unida.

 Davant la que ha estat considerada una jugada de molt mal gust i poc seriosa per part de la formació de Podemos, els representants de Més per Menorca han explicat la situació en una assemblea urgent avui capvespre respecte els darrers fets succeïts i decidir després el què fer de cara al 26-J. L’expressió majoritària dels assistents ha estat d’indignació i el que ha acordat l’Assemblea és que l’única sortida possible per reconduir l’acord és que Podem accepti íntegre el document pactat ahir entre les tres formacions i desautoritzada avui matí per Podemos Madrid, un fet que es preveu poc probable pel poc temps existent.

 Per la seua part, Manel Martí, qui ha comparegut a la roda de premsa juntament amb el president de l’Assemblea de Més per Menorca, Damià Moll, ha dit que “ja no es pot confiar més amb Podem. No es pot esperar sempre seguit que les coses que s’acorden a Menorca s’hagin de decidir al final des de Madrid. La nostra candidatura i esforç era perquè la nostra illa pugui tenir una veu pròpia, no perquè ens diguin de Madrid com ho hem de fer”.

 Més per Menorca ha presentat avui fosquet a Palma les candidatura de MÉS per concórrer en solitari al Senat. Quant al Congrés dels Diputats, l’assemblea ha decidit no presentar-se.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada