dijous, 29 de setembre del 2016

MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca demanen la compareixença de Bauzá per votar en contra de la supressió de l’aforament al Senat

Aquesta setmana -també amb el vots del PP- el Parlament balear ha demanat l’eliminació de l’aforament i es demana coherència a l’expresident i actual senador per ser representant autonòmic




  Més per Menorca i Més per Mallorca consideren que Bauzá, com a senador per designació autonòmica, ha de ser coherent amb el procés de supressió de l’aforament iniciat al Parlament de les Illes Balears, i en demana la seua compareixença. En el transcurs de la sessió plenària del Senat d’aquest dimarts, 27 de setembre, Bauzá va votar amb el Partit Popular en contra d’una Moció que demanava una reforma de la Constitució per suprimir l’aforament. Els populars van presentar una esmena a aquesta moció, segons la qual aquesta supressió s’havia de vincular al que anomenen “Pacte d’estat per la regeneració i la qualitat de la democràcia”, que s’hauria d’assolir, afirmen, amb el consens de les diferents forces polítiques.

  Atès que, per assolir aquest consens que requereixen, ja només hi manca el Sí del PP, i que el Parlament de les Illes Balears, que Bauzá representa al Senat, ja ha aprovat aquesta setmana, per unanimitat, una proposta de resolució segons la qual s’ha de modificar l’Estatut per suprimir l’aforament, els grups de MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca han decidit demanar la compareixença de José Ramón Bauzá per donar explicacions respecte d’aquesta incoherència.
  Els diputats Nel Martí i David Abril, portaveus dels grups de MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca, reclamen que Bauzá expliqui el sentit del seu vot ahir al Senat, ja que la seva és “una posició contrària a allò que va decidir unànimement el Parlament de les Illes aquesta setmana, i fins i tot contrari al que planteja el grup parlamentari del PP balear", ha assenyalat el portaveu Nel Martí.

  Per a David Abril, "és molt greu que Bauzá, senador en representació de la nostra comunitat, opti per protegir la seva companya d'escó i presumpta corrupta, Rita Barberà, en lloc d'acatar el mandat del nostre Parlament, i per això li demanarem comptes".

  La compareixença de Bauzá, que s'ha demanat amb caràcter d'urgència, es produiria en els propers dies o setmanes en el marc de la comissió d'afers institucionals del Parlament.


         



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada