dilluns, 3 d’octubre del 2016

Més per Menorca demana descomptes per als menorquins que utilitzin l’autobús de L-1 que enllaça l’aeroport i Palma

Aquest dimecres s’inicia la Ponència de la modificació  de la Llei de Capitalitat de Palma en la que es demana incloure com a residents els ciutadans de les illes menors que es desplacin per temes mèdics o universitaris



Més per Menorca, conjuntament amb el PSIB i Gent per Formentera han presentat esmenes a la modificació de la Llei  23/2006, de 20 de novembre, de Capitalitat de Palma de Mallorca. Una Proposició de Llei la Ponència de la qual s’inicia aquest proper dimecres.

En aquest sentit, la formació menorquinista ja va fer pública el passat 10 de maig la seva disconformitat amb el preu del tiquet de la Línia-1, la que enllaça l’aeroport de Palma amb la Ciutat. El cost del trajecte és de 5 euros, un preu clarament turístic que tanmateix té un considerable descompte per als residents de Palma.

La L-1 de l’aeroport no és una simple línia de transport urbà per als turistes que visiten l’illa o la ciutat, sinó que, de forma diària, és un trajecte que realitzen una gran quantitat de persones procedents de les illes menors que es desplacen a Palma per motius de salut, amb consultes i tractament mèdic a Son Espases, o bé per un nombre considerable d’estudiants universitaris que van i vénen des de les illes d’Eivissa, Formentera i Menorca per cursar els seus estudis.

D’aquí que pagar 5 euros per realitzar el trajecte Aeroport-Ciutat, i viceversa, representa un cost més d’insularitat i alhora de desigualtat, considerant que l’ús de l’esmentada L-1 és per accedir a serveis bàsics de les Illes, que són comuns, com són la sanitat o la Universitat de les Illes Balears (UIB), i no té sentit que els ciutadans balears de les illes menors hagin de costejar aquests desplaçament a preu de turista, en desavantatge amb els residents de Mallorca.

En aquest sentit, des de Més per Menorca, es creu que s'haurien d'haver previst solucions per evitar aquest perjudici als menorquins que es mouen per Mallorca degut a determinats serveis comuns que estan ubicats a aquesta illa. Corresponia, per tant, a l'Ajuntament de Palma i a l'Empresa Municipal de Transport Urbans haver previst mesures per a corregir aquest greuge intolerable. 

Amb tot, i davant la modificació de la Llei de Capitalitat, la tramitació de la qual s’enceta dia 5, les formacions esmentades més amunt han presentat esmenes per incloure que els illencs d’Eivissa, Formentera i Menorca, puguin disposar de carnets o targetes de resident per no haver d’abonar el desproporcionat preu de tiquet en la Línia-1 entre l’Aeroport de Palma  i la Ciutat i siguin, per tant, considerats residents a efectes de l’ús d’aquest transport públic.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada