dissabte, 8 d’octubre del 2016

Sobre la sentència del TC en contra de la prohibició de les corregudes de toros

El portaveu de Més per Menorca, Nel Martí, creu que “si no es pot prohibir s’haurà de regular prohibitivament, cosa que sí es pot fer”




Arran de la informació publicada per alguns mitjans de comunicació sobre la sentència del Tribunal Constitucional que anuncien que s’aixecaria la prohibició de les corregudes de toros a Catalunya, Més per Menorca aposta per regular de forma molt restrictiva les corregudes de toros.

En aquest sentit, el portaveu del Grup Parlamentari, Nel Martí, afirma que "si no ens deixen prohibir, tal vegada haurem de regular de forma quasi prohibitiva les corregudes de toros". Per a Martí la qüestió està en impedir que es continuïn celebrant corregudes de toros a les Illes, ja que una àmplia majoria social les considera un brutal acte de crueltat. "Si l'Estat central s'ha blindat perquè no puguin ser prohibides, haurem de seguir el camí de la regulació. I aquí sí que tenim marge per regular de forma prohibitiva les corregudes, en base a les competències exclusives en espectacles i activitats recreatives i consum", segons explica el diputat menorquinista.

Des de la formació Més per Menorca s’estan a l'espera de tenir el text de la sentència de l'alt tribunal per analitzar-la i decidir quin camí és el més efectiu i ràpid. Com ja va fer el més de juny, els menorquinistes consideren que, en base als advertiments que ja va fer l'Estat a la CAIB i en base a la sentència del TC, el més correcte seria retirar el text que actualment se tramita de modificació de la llei autonòmica de benestar animal, i presentar un text alternatiu basat en la via de la regulació restrictiva o prohibitiva. "Ens poden impedir de prohibir explícitament, però no podran evitar que regulem les corregudes de toros de forma inassequible o impeditiva", diu el diputat Martí.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada