dimecres, 9 de novembre del 2016

La Comissió de Medi Ambient aprova una PNL de Més per Menorca i Gent per Formentera per incrementar els efectius d’IBANAT

Es preveu augmentar un 6,1% la partida del  pressupost de 2017 destinada a aquest organisme, amb 1’3 milions més per recuperar el capital humà




Més per Menorca i Gent x Formentera han vist aprovada una Proposició No de Llei, presentada conjuntament i debatuda aquest dimecres a la Comissió de Medi Ambient, per demanar la recuperació progressiva d’efectius de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT).

La iniciativa parlamentària vewnia donada per refer la dotació de personal específic d’aquest organisme depenent de la conselleria. Cal recordar que el mes de juny de l’any 2013, el El Govern Bauzá aprovà la fusió de les dues empreses públiques competents en matèria de preservació del medi natural, Espais de Natura Balear i l'Institut Balear de la Natura. L'extinció de la primera suposà actuar en un únic ens que assumí noves funcions com ara la gestió i la conservació dels espais naturals protegits i les finques públiques de les Illes Balears. El resultat de la fusió significà que tècnics, naturalistes, vigilants, informadors i educadors dels espais protegits fossin acomiadats de forma encoberta i premeditada, el que va suposar l'amortització d'un total de 32 llocs de feina especialitzats i altament qualificats, desmantellant així l'estructura bàsica de l'administració per a la protecció i el seguiment de l'estat de conservació dels espais naturals de les nostres illes.

Per tot açò els grups parlamentaris autors de la PNL han vist aprovades els tres punts, que sol·licitaven al Govern de les Illes Balears:

1.- Realitzar un estudi de necessitats sobre el nombre d'efectius que es considera òptim per a la correcta cobertura de cadascun dels espais naturals protegits, així com el seu cost econòmic, tenint en compte els espais protegits que es preveuen crear o ampliar al llarg d'aquesta legislatura, i remetre'l als diferents grups parlamentaris abans de la finalització del present any. (9 a favor, 4 abstencions,).

2- Realitzar una proposta consensuada amb els representants dels treballadors de dotació i cobertura de places de forma progressiva a partir del gener de 2017, per dur a terme el projecte tenint en compte les necessitats urgents de cobertura de places, i prioritzant els llocs de feina amortitzats com a conseqüència dels acomiadaments ocasionats al llarg de la passada legislatura (7 a favor, 6 abstencions)

3- Estudiar la viabilitat tècnica i jurídica de l'efectiva equiparació salarial del personal de l'IBANAT, el qual quedà exclòs de la darrera equiparació duta a terme l'any 2014 (Aa favor per unanimitat).

Indicar, al respecte que el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal ja va manifestar la voluntat d’apostar per la recuperació de les persones al si de l’IBANAT. En aquest sentit, la partida pressupostària per a l’esmentat organisme serà de 19.699.854 euros per a 2017, el que significa un increment del 6,1% respecte a l’any en curs, que traduït a la disposició econòmica representa 1,3 milions d’euros més destinats a recuperar el personal de vigilància i control dels espais naturals de les Illes.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada