dijous, 12 de gener del 2017

La jura de bandera des Castell és un exemple de despesa pública inútil per a un acte militar anacrònic

Va costar 3.655 euros, i tot i no tenir un cost considerable, la celebració castrense duita a terme el passat octubre és una malversació de recursos públics




  L’acte de jura de la bandera espanyola celebrada a la població des Castell el passat mes d’octubre ha costat a l’erari públic 3.655 euros. Certament, no és una quantitat molt important, però sí és una despesa innecessària i inútil per sufragar un acte que té molt de militar i ben poc de civil.

  Es tracta d’una expressió militar que té encara reminiscències franquistes i poc o gens de la representativitat cultural diversa i democràtica en què ha esdevingut la societat espanyola del segle XXI. Entenem que després de més de 40 anys de la mort del dictador i de 38 de la implantació del sistema democràtic, els actes d’enaltiment militar, reproduït  amb el mateix format que en el règim franquista, no és altra cosa que voler mantenir un estatus de presència militar autoritària per voler infondre a la societat un missatge de garantia uniforme i imperialista de l’Estat espanyol. En ple segle XXI les Forces Armades de l’Estat han d’esdevenir un cos seguretat i ordre al servei de les institucions democràtiques (totes) i sobretot d’una població que és plural i que es vol expressar des de la llibertat en el marc d’una Europa moderna i avançada.


 Per tant, des de Més per Menorca es reprova, una vegada més, aquests tipus de celebració anacrònica que s’impulsa des de les comandàncies militars i el Ministeri de Defensa i a més denuncia la despesa inútil de recursos públics que suposa l’organització dels seus actes.




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada