dimecres, 25 de gener del 2017

Més per Menorca agraeix la moció d’ERC al Senat que demana a l’Estat que ajudi les Illes pels danys del temporal

La coalició menorquinista espera que la moció presentada pel senador Bernat Picornell prosperi i que el govern espanyol actuï als municipis afectats

Urbanització de s'Algar, Sant Lluís, i platja des Grau, a Maó

  Més per Menorca agraeix i dóna el seu total suport a la moció que ha presentat el Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana al Senat, la qual insta el Govern de l’Estat a prestar ajudes als municipis de la costa mediterrània i les Illes Balears que s’han vist afectats pels virulents temporals dels dies 20, 21 i 22 de gener. La moció, signada pel senador Bernat Picornell, cita en l’exposició de motius els diferents municipis illencs damnificats per les successives tempestes viscudes. Un fet que Més per Menorca es congratula per l’interès mostrat per ERC.

  En el cas de Menorca, Picorenell cita els danys confirmats a Cala en Bosch i a Maó, però sobretot a Sant Lluís, amb els considerables desperfectes produïts, concretament a s’Algar. La proposta també inclou altres zones balears, com la ruptura del dic de contenció de Cala Ratjada, o la destrossa de les passarel·les causada per la força del mar a la platja de Ses Illetes de Formentera. Òbviament, la moció fa un extens recorregut pels municipis damnificats a la costa catalana, així com també al llarg del litoral valencià.


  La iniciativa sol·licita declarar de forma immediata el litoral mediterrani i les Illes Balears com a zona catastròfica i activar un pla d’ajudes per als municipis afectats, També demana que l’Estat procedesqui a la restitució i restauració de les zones i platges malmeses. I per últim, sol·licita l’elaboració d’un Pla de Litoral que compti amb la participació dels sectors turístic i pesquer damnificats pels temporals marítims.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada