dilluns, 27 de febrer del 2017

Més per Menorca contrari al Decret que atorga una moratòria de 2 anys per acreditar el català a l’IBSalut

El portaveu menorquinista Nel Martí afirma que el fet fa “perllongar una discriminació cap als ciutadans de les Illes que volen emprar el català en els serveis de Salut”




Més per Menorca, juntament amb la formació homònima de Mallorca, creu injustificat el fet que el Decret d’exigència del coneixement de la llengua catalana del personal al servei de Salut de les Illes Balears, atorgui dos anys a l’esmentat personal perquè acrediti el coneixement de la llengua pròpia del país.
A tal efecte, els ecosobiranistes de cada illa ja han avançat que el Govern rectificarà l’error i garantirà el dret dels ciutadans independentment de la llengua oficial que triïn.
MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han manifestat el seu desacord perquè no es tractar per igual els ciutadans.
El portaveu de MÉS per Menorca, Nel Martí, ha afirmat que "evidentment" aquesta moratòria no compta amb el suport dels menorquinistes ni dels mallorquinistes perquè el que fa és "perllongar una discriminació cap als ciutadans de les Balears que volen emprar el català al sistema de Salut".
Per la seva part, Bel Busquets, portaveu de MÉS per Mallorca, ha afirmat que s’han mantingut negociacions al si del Govern des del mateix dijous, i que estan segurs que la conselleria de Salut del Govern rectificarà de manera immediata en una qüestió que per als ecosobiranistes representa una "línia vermella".
Ambdues formacions han recalcat que la moratòria, a més, no té sentit des del moment que el mateix decret ja preveu excepcions perquè en cap cas la prestació assistencial pugui resultar afectada per la manca de professionals competents.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada