dimecres, 15 de febrer del 2017

Primers contactes a Madrid amb ERC, Bildu, PDeCat i Compromís per trobar suports a la tarifa màxima de 30€

Els diputat de Més per Menorca, Nel Martí i Patricia Font, s’han reunit amb els catalans Joan Tardà, Gabriel Rufian i Bernat Picornell i Sergi Miquel; amb el basc Oskar Matute i amb el valencià Joan Baldoví


Patrícia Font i Nel Martí amb Joan Baldoví, de Compromís, i amb Oskar Matute de Bildu

 Més per Menorca segueix fidel al seu full de ruta i treballa a Madrid de cara a sumar adhesions i suports a la tarifa màxima universal de 30 euros, que serà debatuda a les Corts Espanyoles properament.

 Aquest dimecres els diputats menorquinistes de les Illes Balears, Nel Martí i Patrícia Font, han viatjat a Madrid i han mantingut vàries reunions amb els diputats estatals i representants d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) EHBildu i Compromís. Les trobades han estat amb els seus màxims representats d’aquestes formacions, com ho són Joan Tardà, Gabriel Rufian o Bernat Picornell d’ERC, que se sumen per donar suport a la tarifa universal de 30€ per a les Illes. També han rebut el suport del grup basc d’EH Bildu, a través del diputat Oskar Matute, alhora que també s’hi ha afegit el representant del grup parlamentari valencià de Compromís Joan Baldoví.

 Posteriorment, Martí i Font han seguit, durant el dia, demanant el vot favorable a la Proposició de Llei de modificació del Règim Especial de Balears (REB) a altres grups parlamentaris de la Cambra Baixa, com el
PDECAT, Partit Demòcrata Català, a través del diputat Sergi Miquel. Altrament s’han obert conversacions amb el PNV, Partit Nacionalista Basc, i amb la Coalició Canària, que també podrien donar suport a la proposta balear.

 Les trobades han estat molt profitoses ja que els esmentats partits veuen molt raonable la iniciativa de les Illes de regular els vols entre illes. De moment, ERC, EHBildu, Compromís i PdeCat ja han entès la justa reivindicació que representa aquesta històrica reclamació dels illencs.

Amb Gabriel Rufian, Joan Tardà i Bernat Picornell d' ERC i amb Sergi Miquel del PDeCat.

 És una proposició que s’ha de debatre ara al Congrés a través de la modificació del REB. La revisió legislativa pretén substituir l'actual sistema de descompte de resident pel d’un cost estable al preu dels bitllets entre illes, proposat en un preu màxim de 30 euros per passatge.

 Cal recordar que la proposta de modificació del REB (la que inclou la tarifa màxima de 30€) era una iniciativa que s’havia pactat en el document de governabilitat dels Acords pel Canvi i que va ser aprovada amb el suport de tots els grups polítics del Parlament de les Illes Balears el passat mes de novembre. Seguidament va ser remesa a les Corts Espanyoles, la qual va ser admesa per la Mesa del Congrés el mes de desembre i pendent, ara, de debatre’s al Congrés dels Diputats.


 Nel Martí, diputat portaveu de Més per Menorca al Parlament balear, reitera que la iniciativa del Parlament de les Illes Balears"és una oportunitat històrica perquè la veu de les Illes es faci sentir a Madrid, de forma unànime, per explicar una qüestió fonamental especialment per a Menorca, Eivissa i Formentera, com és la connectivitat aeri. Amb tot, afirma que la feina ha de seguir des de tots els fronts possibles. “És el que intentam ara a Madrid, cercar els màxims de suports possibles perquè sigui aprovat el nou Règim Especial de les Illes i la tarifa màxima universal sigui una realitat". Altrament, Martí també fa un crida a les resta de formacions polítiques del Parlament de les Illes Balears perquè “facin arribar als seus partits de Madrid la necessitat d’aprovar la tarifa universal. Si treballam tots junts i en la mateixa direcció, ho aconseguirem”.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada