dimarts, 28 d’abril del 2015

Més demana que s'aturin les obres de les macrorotondes perquè sigui possible canviar el projecte


MÉS per Menorca revisarà i reconduirà les quatre macrorotondes que s'executen a la carretera general 

Els quatre enllaços de doble nivell projectats en poc més de cinc quilòmetres de la carretera general suposen, a parer de MÉS, una actuació de gran impacte paisatgístic, cara i substituible per altres mesures que aportin seguretat a la via. En aquests moments, amb les obres ja començades, es veu clarament que l'abast de la intervenció resulta sobredimensionada a les demandes reals.

MÉS per Menorca considera que hi ha alternatives a les macrorotondres de dos pisos, tècnicament viables, econòmicament recomanables i paisatgísticament desitjables. Precisament l'afectació paisatgística posa en qüestió el compromís que Menorca va assumir amb la declaració de Reserva de Biosfera, de gestió del territori sostenible, i debilita la imatge turística de de l'illa com a destí diferenciat pel seu respecte a l'entorn.

Per tot açò, MÉS per Menorca es compromet, i ha inclòs en el seu programa, que si està en el govern insular "reconsiderarà i reconduirà l'actuació actual, i proposarà intervencions de menor impacte, menor cost econòmic i major consens". També es compromet a que els errors comesos en aquest tram de la carretera general, entre Maó i Alaior, no es tornin a repetir en altres trams.

Finalment, MÉS demana a l'actual govern de Tadeo que atès l'important rebuig socal, aturi les obres, i deixi que siguin els menorquins, a través del seu vot, els que decideixin quina carretera es volen.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada