dijous, 10 de setembre del 2015

Els partits que donen suport al Govern presenten conjuntament una proposició de llei contra la LGTBI fòbia, elaborada i pactada prèviament amb el col·lectiu LGTBI


"Nel Martí: un pas de gegant contra la discriminació, que ens equipara als països més avançats del món"


Els partits que donen suport al Govern han presentat avui la Proposició de llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals,  bisexuals i intersexuals i per a eradicar la LGTBI fòbia. La proposició de llei, que anirà signada per PSIB, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Podem i la diputada de Gent per Formentera, ha estat enregistrada avui dia 10 de setembre per iniciar la seva tramitació parlamentària. Cal recordar que durant la legislatura passada els grups parlamentaris socialista i MÉS ja van presentar conjuntament aquesta iniciativa, i no va ser tramitada.

La voluntat dels grups parlamentaris proposants és que la iniciativa compti també amb el suport de la resta de grups parlamentaris, PP, PI i Ciutadans. En aquest sentit val la pena posar de manifest que a Catalunya, una de les lleis amb les quals s'han inspirat els grups de les Illes Balears, va obtenir un suport molt majoritari. La iniciativa catalana, aprovada l'any 2014, pionera a l'estat espanyol i primera a tot el món que preveia sancions contra les discriminacions, va rebre el vot favorable de CDC, ERC, PSC, ICV-EUiA, C's i la CUP.
També és molt important posar de manifest que el text proposat com a llei contra la LGTBI fòbia va ser elaborat conjuntament pels grups d'esquerres i Ben Amics, principal entitat que lluita a favor dels drets del col·lectiu.
El text legal diu que té l'objectiu de garantir els drets d'aquestes persones, eradicar les situacions de discriminació i violència, i facilitar-los la participació i la representació en tots els àmbits de la vida social. Entre altres punts, protegeix la integritat, la dignitat i la llibertat d'aquestes persones; crea el consell de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals de les Illes Balears com a òrgan consultiu de les administracions, un òrgan per coordinar l'execució de les polítiques adreçades al col·lectiu, i un servei d'atenció integral per respondre a situacions de violència i discriminació. També potencia les polítiques de lluita contra la discriminació a les escoles regulant, entre d'altres, que els materials escolars tinguin en compte les diverses orientacions sexuals.
També val la pena remarcar que la llei aborda el règim de sancions i que estableix el gir de la càrrega de prova  com a element de garantia en les denúncies que es puguin fer.







Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada