divendres, 11 de setembre del 2015

Més per Menorca presenta la Proposició no de llei per implementar sistemes telemàtics per a les Comissions del Parlament





Patrícia Font en la seua primera intervenció en un Ple

Aquesta iniciativa pretén aconseguir un major estalvi econòmic per al Govern fomentant l'ús de les noves tecnologies. 


Avui Mes per Menorca presenta a la Comissió d'Assumptes Institucionals la Proposició no de llei per tal d'adaptar la sala Verda del Parlament amb un sistema de videoconferències per facilitar l'assistència dels diputats i diputades de Menorca, Eivissa i Formentera a aquestes comissions sense la necessitat de desplaçar-se. Els Consells Insulars ja estan equipats amb aquesta tecnologia, pel que la inversió que s'haurà de fer serà només per adaptar el Parlament. 
Aquesta iniciativa, defensada per la diputada Patrícia Font, pretén aconseguir un major estalvi econòmic per al Govern, ja que l'assistència a aquestes comissions suposa haver de pagar el bitllet, les dietes i la pernocta  (en cas que se'n faci ús) de tots i totes les diputades de les altres illes. 
La realitat illenca, la nostra geografia, ens condiciona, per açò Més per Menorca considera que s'ha de fer ús de les noves tecnologies, tal i com ja ho estan fent a altres Parlaments europeus amb resultats excel·lents.
A més de l'estalvi econòmic cal ressaltar l'estalvi de temps. Temps que els diputats i diputades podran invertir en les seues illes, en la seua ciutadania. Aquesta iniciativa, emperò, no elimina la possibilitat d'assistir a les comissions presencialment si és necessari. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada