dijous, 8 d’octubre del 2015

MÉS dóna suport a la sol·licitud d’asil de l’activista sahrauí Hassana Aalia

El diputat de MÉS per Menorca Josep Castells amb els diputats de MÉS per Mallorca David Abril, Antoni Reus i Margalida Capellà, mostrant el suport a la sol·licitud d'asil de l'activista Hassana Aalia

L'activista sahrauí i sol·licitant d'asil Hassana Aalia va ser detingut dimarts capvespre mentre viatjava en tren a Burgos per policies vestits de paisà que pertanyen a la Brigada d'estrangeria 


A l'activista sahrauí Hassana Aalia se li ha obert un procediment sancionador que pot acabar en expulsió en 48 hores, però el seu advocat presentarà un recurs. La seva detenció probablement no tindrà conseqüències perquè el seu cas està pendent mentre l'Audiència Nacional resol el seu recurs contra la denegació de la seva sol·licitud d'asil. No és la primera vegada que Aalia és detingut. La situació permanent d'inseguretat només es resoldrà amb la protecció d'asil per part d'Espanya.

Hassana Aalia és sahrauí. Va ser jutjat en rebel·lia i condemnat a cadena perpètua per un tribunal militar marroquí el 2013 per haver participat el 2010 a Gdeim Izik, el campament de protesta pacífica que va ser desmantellat per l'exèrcit marroquí de forma violenta.

El Parlament Europeu, Human Rights Watch i Amnistia Internacional han denunciat que el judici del tribunal militar que va jutjar Aalia i a 25 persones més no va comptar amb prou garanties i l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als refugiats (ACNUR) ha demanat protecció per a Aalia.

Així i tot, el Ministeri de l'Interior va denegar l'asil a Aalia el gener de 2015 i va dictar ordre de sortida del país. Aalia va recórrer i al març de 2015 l'Audiència va dictar la suspensió de l'ordre de sortida com a mesura cautelar mentre resol el cas.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada