dilluns, 8 de febrer del 2016

MÉS per Menorca ha presentat 5 esmenes a l'impost turístic



"Demanam que s'apliquin criteris de territorialitat per a garantir una distribució equitativa dels recursos recaptats"



MÉS per Menorca ha presentat avui cinc esmenes al Projecte de llei de l'impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i de mesures d'impuls del turisme sostenible. Quatre d'aquestes esmenes han estat pactades i signades per tots els grups que donen suport al Govern, PSOE, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca, i afecten a l'Exposició de motius i als articles 12, 14 i 20.

Per altra banda, MÉS per Menorca també ha presentat una cinquena esmena (que signa tot sol), que afecta a l'article 20, en el qual es proposa que en la distribució dels recursos recaptats a través de l'impost turístic i la seva traducció en projectes, es tengui en compte el criteri de territorialitat, garantint així una distribució equitativa i equilibrada dels recursos. MÉS per Menorca proposa que a l'hora de definir aquest equilibri equitatiu es tengui en compte la part d'homogènia de la Llei de finançament de consells insulars, que ja té incorporats altres criteris com la població, la pressió humana, el territori protegit, la insularitat, etc.

Per a MÉS per Menorca la Llei de finançament de consells tenia, i té, els seus dèficits, com l'any base o la manca de corresponsabilitat fiscal, però incorpora criteris objectius de distribució dels recursos que poden servir de punt de partida, i de mínims, per a definir un repartiment de l'impost turístic.

Nel Martí, portaveu de MÉS per Menorca al Parlament, recorda que aquesta esmena és una de les propostes que el govern del Consell de Menorca va aprovar i traslladar als partits que el conformen, PSIB, Podem i MÉS per Menorca. I MÉS per Menorca l'ha convertida en esmena perquè es tengui en compte en la tramitació parlamentària.

L'altra proposta feta pel Consell de Menorca i que fa referència a la definició i extensió de la temporada baixa, MÉS per Menorca també es compromet a estudiar i negociar amb la resta de grups un nou redactat final de l'article 13.3. que tengui en compte la realitat menorquina. Tot i que MÉS per Menorca la tenia preparada per presentar també com esmena, dificultats jurídiques han fet més recomanable que la negociació d'aquest article es fes a partir d'un text i proposta diferent, que s'estudia des del Govern.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada