dilluns, 6 de juny del 2016

Un any de bona feina al Parlament de les Illes Balears

El portaveu Manel Martí considera molt positiva la tasca feta a la cambra autonòmica i en fa un balanç esperançador del primer any de canvi

El Grup Parlamentari de Més per Menorca al Parlament de les Illes Balears en fa una valoració molt positiva de la tasca duita a terme a la cambra per part dels tres diputats menorquinistes. Una feina política encaminada, en la mesura que els ritmes parlamentaris ho han permès, a donar sortida a les promeses electorals de la coalició, però també a donar suport al Govern de les Illes en base a l’acord de pacte entre les diferents formacions que van optar per un Govern de Canvi.

Els diputats del Grup Parlamentari Més per Menorca: Castells, Martí i Font

Manel Martí, portaveu i diputat de Més per Menorca al Parlament, considera bona la feina feta perquè ha donat els seus resultats, tot i que la coalició té clar que encara resten moltes accions a realitzar. Tanmateix, el balanç d’aquest primer any de Govern de Canvi és valorat com a positiu i alhora esdevé la prova esperançadora per la qual, fins a final de legislatura, els avenços polítics per a Menorca i Balears seran millors.

Més per Menorca, a través de Manel Martí, destaca algunes iniciatives rellevants, “com és la modificació de la Llei de Regim Especial de Balears, impulsada i coordinada per Més per Menorca, que permetrà introduir a la llei la tarifa plana universal màxima de 30 euros en els vols entre illes”, dius Martí. Una Proposició de Llei que té consens unànime a la cambra i pendent de la tramitació a les Corts Espanyoles.

Una altra iniciativa política assolida en benefici dels ciutadans de Menorca, és disposar d’una avioneta ambulància per al trasllat de malalts durant les 24 hores del dia o el comptar amb un nou model de residència per als malalts i familiars desplaçats a Son Espases de Palma per qüestions de consulta o tractament mèdic. Una mesura política que podria ser una realitat en pocs mesos.

Martí afirma que “crec que hem contribuït a prendre decisions i mesures molt importants pel conjunt de la societat balear, com són la implantació d’un Renda Bàsica Garantida, per aquelles persones que no tenen uns ingressos mínims per viure dignament”. Una altra mesura que destaca el portaveu de Més per Menorca al Parlament és la instauració de l’Impost Turístic que està “al servei d’un model econòmic i mediambiental que faci possible una distribució de la riquesa més real. El turisme genera riquesa i aquesta no ha d'afectar el medi ambient i ha de suposar benestar social”.

L'activitat parlamentària dels diputats de MÉS per Menorca durant aquest primer any s'ha centrat principalment en posar en marxa polítiques a favor de les persones, canviar el model econòmic i implementar mesures relacionades amb els costos de la insularitat. Aquest és un sintètic resum de la feina feta.

El Grup ha presentat 469 iniciatives parlamentàries, que inclou preguntes, sol·licituds de documentació i propostes.
46 Proposicions no de Llei, de les quals se n’han aprovat 29, retirat 4, 13 pendents de tramitació.
8 Proposicions de Llei, de les quals se n’han aprovat 3, 1 no admesa, 1 retirada, i 3 pendents de tramitació.
I ha donat el suport al Govern en la tramitació d’11 lleis i 3 decrets llei.

Llistat de les iniciatives legislatives de Més per Menorca al Parlament


Contingut de les iniciatives

Com a Proposicions no de llei (PNL) presentades per MÉS per Menorca i aprovades pel Parlament de les Illes Balears destacam:

Les que insten el Govern de les Illes Balears a:
Retirar la taxa per a l’emissió de la targeta sanitària;
Modificar el programa escolar d’ajuts a les famílies amb pocs recursos econòmics;
Revisar el possible finançament il·legal de la campanya electoral del PP l’any 2007.

Les que insten el Govern de l’Estat a:
Revertir la privatització d’AENA;
Modificar el reglament postal per a recuperar el repartiment domiciliat;
Reclamar la inversió dels 16 milions d’euros pendents de les inversions estatutàries, destinats a la millora del port de Ciutadella.

Com a Proposicions de Llei (PdL) presentades per MÉS per Menorca, destacam:

APROVADES:

La creació de la Comissió General de Consells Insulars perquè les institucions insulars puguin participar activament en la tramitació de les lleis que les afecten. (Coordinada per MÉS per Menorca. Aprovada)

La primera Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, i per eradicar la LGTBIfòbia. (Coordinada per MÉS per Menorca. Aprovada per unanimitat)
La modificació de la Llei de Funció Pública de les Illes Balears per a recuperar el requisit de català per accedir a l’administració pública. (Coordinada per MÉS per Menorca. Aprovada)

EN TRÀMIT
- La supressió de l’aforament. (No admesa a tràmit, i acord perquè la modificació de l’Estatut d’Autonomia es faci de forma més àmplia i consensuada)
- La modificació de la Llei de règim municipal de les Illes Balears per a introduir millores en la participació i transparència. (En tràmit)
- La modificació del Règim Especial de les Illes Balears per a implementar la tarifa màxima universal de 30 euros en els vols entre illes, Ponència coordinada per MxMe(En tràmit)

- En l’àmbit dels projectes de llei impulsats pel Govern i als quals s'ha donat suport, MÉS per Menorca vol expressar la seva satisfacció per:
- La derogació de la Llei de símbols (Aprovada);
- La creació de la renda Bàsica Garantida (Aprovada);
- La implantació de l’Impost d’Estades Turístiques (aprovada);
- La creació de l’Oficina de Lluita contra la Corrupció (En tràmit);
- La derogació de les mesures més desreguladores i de gran impacte sobre el territori del Govern Bauzà (Aprovada).




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada