dimecres, 31 d’agost del 2016

La jura de la bandera espanyola per a civils fomenta l’espanyolisme, genera divisió i malversa diners

Més per Menorca demana al Parlament que insti al Govern central perquè desistesqui d’aquest tipus d’actes d’exaltació militar




  El Grup Parlamentari de Més per Menorca presenta una iniciativa en la que demana al Parlament de les Illes Balears que insti el Govern central i al Ministeri de Defensa perquè deixin d'organitzar actes civils de jura de la bandera espanyola a les Illes Balears i a la resta de la l’Estat. La formació ecosoberanista considera que aquests tipus d’actes només representen un passat polític dolorós per a la majoria de la gent i que no fan més que generar divisió social. També argumenta que s’utilitzen recursos públics que, en el context present, són escassos i absolutament necessaris per cobrir i millorar les polítiques socials, com la prestació de serveis públics de l’Estat del Benestar.
La proposta de Més per Menorca ve arran de l’organització, per part del Ministeri de Defensa i de la Comandància General de Balears, de convocatòries d’actes de jura  de la bandera espanyola per part de civils. Així és que el proper dia 9 d’octubre s’ha fet una convocatòria solemne de jura de bandera per a la societat civil a la Plaça de l'Esplanada d'es Castell, a Menorca.
  Segons s’indica en la comunicació  a la pàgina web de la Comandància Militar de Balears  http://www.ejercito.mde.es/unidades/Islas_Baleares/comgebal/ la Jura civil es la expresión cívica, pública e individual de lealtad hacia España y hacia los españoles”.

  Per a Més per Menorca aquests actes militars d’exaltació de l’espanyolisme no fan més que generar crispació i malestar en la societat de les Illes Balears; una comunitat que segeuix sent maltractada en àmbits com el finançament, la cultura, el transport o en altres drets, i que percep de l’espanyolisme molta incomprensió i insensibilitat. 

  L’expressió i l’exaltació militar de la jura de bandera espanyola (després de patir les Illes 4 anys de prohibicions recents per mor del govern Bauzá caps als símbols propis de la catalanitat de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera) esdevé una provocació intolerable contra la voluntat popular dels nostres pobles i dels nostres ciutadans.
Però a més a més de les connotacions de força i menyspreu a la cultura i la llengua pròpies de les Illes, l’acte de jura suposa una mostra de malversació de recursos públics en la manera com s’utilitzen els diners de tots els ciutadans, en un moment i en un marc social de moltes mancances per poder atendre i donar resposta a les necessitats educatives, sanitàries o de benestar social.

  En aquest context sembla groller que els poders públics organitzin actes on es diuen coses com aquestes:
“¿Hay que besar la Bandera Nacional? ¿Ocurre algo si no se hace? El beso a la bandera es un gesto simbólico que supone sellar el compromiso con España. Sin embargo, puede ocurrir que los nervios generen un lapsus momentáneo pero... ¡no lo dudes, besa la bandera! Como curiosidad, cuando los participantes civiles se inscriben para formar parte de estas ceremonias se recomienda a las mujeres no llevar carmín en los labios, para no manchar la Bandera.”  

  Per tot l’exposat, el Grup Parlamentari de Més per Menorca proposa que el Parlament de les Illes Balears aprovi una resolució dirigida Govern espanyol i al Ministeri de defensa perquè aquests organismes estatals desistesquin d’organitzar aquesta mena d’actes que, a més de malversar cabals públics, reflecteixen una Espanya anacrònica que la societat actual vol oblidar.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada