dissabte, 27 d’agost del 2016

Nel Martí acusa Salomé Cabrera de fer mala política en contra de l’esport menorquí

En paraules del diputat de Més per Menorca, “el que no tenia Bauzá era interès per l’esport i esportistes de la nostra illa”


Arran de les declaracions de la consellera del PP Salomé Cabrera en contra de la política esportiva del Govern de les Illes Balears, Més per Menorca acusa a la popular de fer “mala política en contra dels clubs i dels esportistes de Menorca”.
D’aquesta manera la coalició menorquinista vol tornar a explicar que la tramitació del nou contracte d'ajudes per desplaçaments interilles de clubs i esportistes, que cobrirà el que queda de 2016 i tot 2017 amb les mateixes condicions en què s'han atorgat les ajudes fins ara (és a dir, sense que els clubs hagin d'avançar els diners perquè ho fa el Govern directament), s'ha vist alentida únicament a causa d'un canvi en la normativa europea. A més, la quantia de l'actual convocatòria s'ha exhaurit degut a que la demanda ha superat la previsió que s'havia realitzat en base a l'any 2015. Com a conseqüència d'aquesta situació, la Direcció General d’Esports obrirà una convocatòria pont, d’un parell de setmanes de durada, que suposarà per als clubs i esportistes avançar els diners dels bitllets que posteriorment el Govern retornarà.
Nel Martí, portaveu parlamentari de MÉS per Menorca, afirma que "no és cert que s'hagin suspès les ajudes. Cabrera vol crear alarmisme amb falsedats i demagògia. Tot i que durant unes setmanes els clubs i esportistes no tindran el sistema ideal, en tot moment es garanteix que estaran coberts els desplaçaments entre illes. I la informació i comunicació entre el Govern i les federacions i clubs ha estat constant i permanent.”
El diputat menorquinista reitera que "és rotundament fals que el pressupost d'enguany per als desplaçaments interinsulars sigui inferior al de l'any passat, tal com ha afirmat el PP. De fet, com ja va informar el director general d’Esports, s'ha augmentat en 200 mil euros. Pel 2015 es va pressupostar un milió 300 mil euros, i enguany en són 1 milió i mig, dividits en dos contractes diferents: l'actual i el que s'està tramitant."
Martí demana a Cabrera que parli més amb les entitats esportives, i deixi de fer “mala política”. Martí afirma que “les federacions i clubs saben perfectament el que ha passat, i quina és la feina que es fa des de la Direcció General d’Esports. Saben també dels nous programes conjunts entre Govern, consells i clubs a favor de l’educació en valors a l’esport”.  El portaveu del Grup Parlamentari de Més per Menorca al Parlament segueix  reforçant la feina feta per la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports: “Mai una consellera i un director general havien estat tan pendents i presents a Menorca, i al costat de la labor de federacions i clubs. De fet, les visites i reunions dels actuals responsables esportius del Govern fetes durant un any superen, i de molt, les fetes pels anteriors consellers i directors d’Esports, en quatre anys.”
Per al Nel Martí, Salomé Cabrera s’equivoca quan diu que l’anterior Executiu autonòmic no tenia tants recursos. “El que no tenia Bauzá era interès per l’esport i menys per l’esport fet a Menorca i esportistes menorquins”, ha replicat.
Finalment, Martí considera “curiós que el PP critiqui aquest canvi de sistema transitori, que durarà unes setmanes, quan, per culpa de l’anterior mala previsió del PP en el pressupost de 2015, ens vam veure obligats a fer aquest canvi de sistema durant més de tres mesos. Temps durant el qual els clubs i esportistes van haver d'avançar els diners per als viatges entre illes. Alhora el diputat menorquinista es demana “No ho recorda a açò Cabrera? O ho amaga?”.
Per acabar, correspon dir al PP i a Salomé Cabrera el que suposa d’irresponsabilitat crear falses alarmes. Alhora, Més per Menorca vol fer memòria per recordar-los que l’any passat, just al canvi de Govern (sis mesos) la partida per a desplaçament estava pràcticament esgotada; per enguany el Govern ha incrementat en 200.000 euros aquest tipus d’ajut (de 1,3 milions a 1,5)per garantir la normalitat. Indicar també que durant els passats quatre anys el llavors director general d'Esports del PP va visitar Menorca només 4 hores; actualment, tant director com consellera, ja hi han anat, en qüestió d’un any, moltes vegades. I també per primera vegada, després dels quatre anys anteriors, les Finals de l’Esport Escolar s’han celebrat a totes les illes, també a Menorca, quan els 4 anys del PP  es van fer només a Mallorca.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada