dijous, 11 d’agost del 2016

Suport a la premsa local en català

Des del Consell Insular s’ha donat una passa més per restituir i impulsar la normalitat lingüística en l’àmbit de les revistes dels pobles




Des de Presidència del Consell de Menorca, i en concret del Departament de Normalització Lingüística, que dirigeix la presidenta Maite Salord, la institució insular fa una aposta més per situar l’ús de la llengua pròpia de Menorca en el marc la normalitat editorial de les publicacions locals, però també com a impuls per difondre la lectura en català a la societat illenca. Una acció que ve a restituir, lamentablement, les retallades que havien patit aquests tipus de revistes locals. Uns ajuts recuperats per mantenir el suport cap a aquestes edicions que malden, periòdicament, per informar els vesins de l’actualitat social, política i cultural dels pobles. És una manera de reconèixer la labor informativa i alhora el foment de la llengua de Menorca.




L’ajuda és de 10.000 euros i s’ha canalitzat a través de l'Associació de Premsa Local de Menorca (APLM). La presidenta Salord i el president de l’associació, Miquel Àngel Marquès, acompanyat d'un representant de cadascuna de les revistes locals de l'illa, han signat aquest matí el conveni que aprovà el Consell Executiu en la sessió de dia 1 d'agost pel foment de l'associacionisme entre les revistes locals.

Actualment, l'Associació de Premsa Local de Menorca repartirà l’import entre el
Setmanari el Iris de Ciutadella, S'Ull de Sol d’Alaior, Revista S'Auba de Sant Lluís i Xerra i xala des Mercadal.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada